Lahodná slepice na víně

Lahodná slepice na víně

Milovníci dobrého jídla vědí, že maso s kvalitním červeným vínem tvoří ideální spojení. Nejvíce doporučovaným vínem k přípravě takovýchto pokrmů je zejména víno burgundské.

Ingredience:

  • 1 slepice
  • 1/3 šálka másla

Marináda

  • 1/2 šálku červeného vína
  • 2 PL sójové omáčky
  • 2 PL červeného vinného octa
  • 2 PL třtinového cukru
  • 1/4 šálku vody
  • 1/4 šálku nakrájené cibule
  • 4 prolisované stroužky česneku
  • 2 čajové lžičky tymiánu
  • 1/2 čajové lžičky skořice
  • 1/2 čajové lžičky pepře
  • 3 bobkové listy
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Všechny ingredience na marinádu důkladně smíchejte v misce a přendejte do sáčku.
  2. Následně do sáčku vložte i omytou  a očištěnou slepici, sáček dobře utěsněte.
  3. Následně sáčkem třepejte až do doby, než bude celá slepice pokrytá marinádou.
  4. Vložte slepici i se sáčkem na 24 hodin do ledničky.
  5. Během této doby občas sáčkem opět zatřepejte.
  6. Následující den předehřejte troubu na 220°C.
  7. Slepice ze sáčku vyjměte, přebytečnou marinádu umístěte do malé pánvičky a přidejte k ní třetinu šálku másla.
  8. Přiveďte tuto směs na pánvičce k varu a poté odstavte.
  9. Slepici vložte na rošt do pekáče prsy nahoru a přelijte směsí z pánvičky.
  10. Pečte po dobu 15 minut, poté teplotu snižte na 180°C a pečte ještě přibližně 60 minut, v závislosti na velikosti slepice.
  11. V průběhu pečení slepici pravidelně polévejte vypečenou šťávou.

Slepice na víně chutná skvěle s restovanou zeleninou a pečenými brambory.

Slepičí maso připravované na víně s dušenou zeleninou
zdroj: portandfin.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.