Lahodné kuřecí kousky v kari omáčce

Lahodné kuřecí kousky v kari omáčce

Na Srí Lance, odkud tento recept pochází, se používá především kokosový ocet. V našich podmínkách ho lze nahradit buď octem jablečným, nebo bílým vinným octem.

Ingredience:

  • 1000 g kuřecího masa nebo kousky celého kuřete
  • 1/2 šálku kokosového mléka
  • 1/2 šálku vody
  • 2-3 PL kokosového oleje
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 cm čerstvého zázvoru
  • 2 bobkové listy
  • 2 čajové lžičky kari
  • 1 tyčinka skořice
  • 1 čajová lžička kajenského pepře nebo chilli
  • 1 PL uzené papriky
  • 2 chilli papričky
  • 3 rajčata
  • 2 čajové lžičky hnědého cukru
  • 2 čajové lžičky jablečného octa
  • sůl

Postup:

  1. Do pánve nebo hrnce dejte kokosový olej a zahřejte ho na mírném ohni.
  2. Do rozehřátého oleje přidejte nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor.
  3. Několik minut povařte.
  4. Přidejte kari, kajenský pepř nebo chilli a skořici.
  5. Důkladně promíchejte a vařte několik minut, dokud se koření nerozvoní.
  6. Přidejte kousky kuřecího masa, chilli papričky, sůl, rajčata a jednu čajovou lžičku cukru.
  7. Promíchejte a vařte přibližně 10 minut bez pokličky na středně silném ohni. Často míchejte, aby se kuře nebo koření nepřipálilo.
  8. Přilijte kokosové mléko, vodu, jablečný ocet a přiveďte směs k varu.
  9. Snižte teplotu, přiklopte pokličkou a za občasného míchání vařte přibližně 15-20 minut, v závislosti na velikosti masa.
  10. Ochutnejte a podle potřeby dosolte nebo můžete přidat zbytek cukru.
Kousky kuřete v omáčce z kari
zdroj: theflavorbender.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.