Lahodné kuřecí maso s medem

Lahodné kuřecí maso s medem
Příprava: 10 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 6

Kromě kuřecích stehen můžete použít samozřejmě i kuřecí křídla či prsa. Vzhledem k charakteru receptu je vhodnější z masa před marinováním odstranit jeho kůži. Pokud dáváte přednost pálivějším pokrmům, použijte ostrý kečup.

Ingredience:

  • 6 kuřecích stehen
  • 6 PL kečupu
  • 2 PL rajčatového pyré
  • 3 PL worcestrové omáčky
  • 2 PL medu
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Omyté a kůže zbavené kuřecí maso jemně na povrchu nařezejte, marináda do něj lépe pronikne.
  2. Ve větší misce důkladně smíchejte kečup, rajčatové pyré, med, worcestrovou omáčku, prolisovaný česnek, sůl a pepř.
  3. Následně do marinády vložte maso a ze všech stran do něj marinádu za pomocí štětečku, lžičky či rukou důkladně aplikujte.
  4. Následně misku přiklopte a vložte na alespoň hodinu do ledničky.
  5. Mezitím si předehřejte troubu na 200°C a připravte si pekáč či plech.
  6. Do pekáče poté vložte nemarinované kuřecí maso a přelijte ho zbytkem marinády, která zůstala v misce.
  7. Pečte přibližně 35-40 minut.

Kuřecí stehna v medové marinádě chutnají znamenitě s americkými bramborami či bramborovou kaší.

Kuřecí stehna na medu
zdroj: thehappyfoodie.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.