Kromě mandlí dodává tomuto cukroví lahodnou chuť a vůni také kokos, vanilka a ořechy.
Ingredience:
- 2 šálky namletých mandlí
- 1 šálek namletých pekanových nebo vlašských ořechů
- 1/2 šálku másla
- 2/3 šálku hnědého cukru
- 1 vejce
- 2 PL kokosové mouky
- 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
- 1/4 čajové lžičky soli
- 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
Na vanilkovou polevu
- 2/3 šálku cukru moučka
- 1/4 šálku šlehačky
- 1/2 čajová lžička vanilkového extraktu
Postup:
- Předehřejte si troubu na 160°C.
- Ve středně velké míse smíchejte namleté mandle a ořechy, kokosovou mouku, prášek do pečiva a sůl.
- V další míse vyšlehejte máslo s cukrem.
- Následně k jejich směsi přidejte vejce a vanilkový extrakt.
- Smíchejte se směsí mouky a ořechů a vypracujte v těsto.
- Z těsta následně rukama vytvarujte rohlíčky a ty položte na plechy s pečicím papírem.
- Pečte po dobu asi 15 až 18 minut nebo dokud nejsou lehce zlatavé.
- Po vyjmutí nebudou rohlíčky na dotek pevné, ale po vychladnutí ztuhnou.
- V mezidobě si připravte polevu.
- Moučkový cukr vyšlehejte se šlehačkou a vanilkovým extraktem dohladka.
- Výsledkem by měla být řídká, roztíratelná konzistence.
- Vzniklou polevu natřete na vychladlé cukroví.