Lahodné mandlové rohlíčky bez bílé mouky

Lahodné mandlové rohlíčky bez bílé mouky
Příprava: 45 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 1

Kromě mandlí dodává tomuto cukroví lahodnou chuť a vůni také kokos, vanilka a ořechy.

Ingredience:

  • 2 šálky namletých mandlí
  • 1 šálek namletých pekanových nebo vlašských ořechů
  • 1/2 šálku másla
  • 2/3 šálku hnědého cukru
  • 1 vejce
  • 2 PL kokosové mouky
  • 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 čajové lžičky soli
  • 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu

Na vanilkovou polevu

  • 2/3 šálku cukru moučka
  • 1/4 šálku šlehačky
  • 1/2 čajová lžička vanilkového extraktu

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 160°C.
  2. Ve středně velké míse smíchejte namleté mandle a ořechy, kokosovou mouku, prášek do pečiva a sůl.
  3. V další míse vyšlehejte máslo s cukrem.
  4. Následně k jejich směsi přidejte vejce a vanilkový extrakt.
  5. Smíchejte se směsí mouky a ořechů a vypracujte v těsto.
  6. Z těsta následně rukama vytvarujte rohlíčky a ty položte na plechy s pečicím papírem.
  7. Pečte po dobu asi 15 až 18 minut nebo dokud nejsou lehce zlatavé.
  8. Po vyjmutí nebudou rohlíčky na dotek pevné, ale po vychladnutí ztuhnou.
  9. V mezidobě si připravte polevu.
  10. Moučkový cukr vyšlehejte se šlehačkou a vanilkovým extraktem dohladka.
  11. Výsledkem by měla být řídká, roztíratelná konzistence.
  12. Vzniklou polevu natřete na vychladlé cukroví.
Mandlové rohlíčky zdobené vanilkovou polevou
zdroj: delish.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.