Lahodné pampeliškové víno

Lahodné pampeliškové víno

Rádi ochutnáváte něco nového a zajímavého? Pak si připravte lahodný nápoj, kterým je perlivé víno zlatavé barvy.  

Ingredience

  • 1 litr pampeliškových květů
  • 4,5 litru vody
  • 2 citrony
  • 2 pomeranče
  • 1,5 kg cukru
  • 40 g droždí

Postup

  • Z květů pampelišky odstraňte většinu zelených částí, tedy především kalichy na spodní části květů.
  • Následně pampeliškové květy spařte 2,5 l vroucí vody a nechte louhovat 1 den. 
  • Druhý den směs přeceďte a výluh nalijte do pětilitrové nádoby.
  • Následně rozmíchejte cukr ve 2 l vroucí vody. Jakmile se cukr rozpustí, nechte roztok vychladnout a přilijte jej do nádoby s pampeliškovým výluhem. 
  • Nyní oloupejte citrony i pomeranče, nakrájejte je na plátky a společně s rozdrobeným droždím vše přidejte do nádoby s pampeliškovým výluhem.
  • Následně tuto nádobu zakryjte potravinovou fólií, do které udělejte, pomocí jehly, několik otvorů, aby mohl dovnitř pronikat vzduch.
  • Nádobu umístěte na 6 týdnů na světlo, k oknu a nechte kvasit.
  • Až kousky citrusů klesnou na dno nádoby, přelijte víno do připravených lahví.
  • Lahve následně uzavřete a uskladněte na dobu alespoň 6 měsíců, lépe ale dvou let, do chladu a temna.
  • Tento recept na pampeliškové víno je možná trochu běh na dlouhou trať, ale výsledná chuť stojí skutečně za to! 

Víno z pampelišek v karafě a dvou sklenicích.
zdroj: thespruceeats.com

Vyzkoušejte olej ve spreji, který vám v kuchyni usnadní práci.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.