Luxusní cukroví, které podle tohoto skvělého receptu vykouzlíte, bude chutnat nejen vám, ale i vaší rodině. Je to vynikající pochoutka pro všechny milovníky těchto oříšků.
Ingredience:
- 1 hrnek rozpuštěného másla
- 3/4 hrnku třtinového cukru
- 3/4 hrnku krystalového cukru
- 2 vejce velikosti L
- 3 lžičky vanilkového extraktu
- 1 sáček vanilkového cukru
- 2 a 1/2 hrnku hladké mouky
- 1 lžičky jedlé sody
- 1 lžička soli
- 1 hrnek drcených pistácií
- 1/2 hrnku bílých čokoládových lupínků
Postup:
- Troubu si předehřejeme na 175 stupňů. Připravíme si plechy s pečícím papírem.
- Máslo, třtinový, vanilkový i krupicový cukr, vanilkový extrakt dáme do mísy a pomocí ručního mixéru našleháme do pěny.
- Přidáme jedno vejce po druhém a vždy důkladně zašleháme.
- V jiné misce smícháme prosetou mouku, jedlou sodu a sůl.
- Směs mouky začneme po částech přimíchávat k máslové hmotě, dokud není těsto pěkně hladké.
- Nakonec přisypeme pistácie a lupínky bílé čokolády.
- Naposledy zamícháme a pomocí lžíce tvoříme na plech kopečky stejné velikosti.
- Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 10 – 12 minut, aby byly okraje hezky křupavé.
- Sušenky poté vyjmeme z trouby a necháme na plechu odpočinout 5 minut.
- Potom je přendáme na kuchyňskou mřížku, ať zcela vychladnout.
Tip: Tyto sušenky získají zcela jinou chuť, když místo lupínků bílé čokolády použijete z mléčné či hořké. Pokud milujete tuto pochutinu, určitě si projděte recepty na čokoládovou buchtu.