Máte rádi perníčky a chcete si je upéct v poněkud netradiční podobě? Vyzkoušejte tento jednoduchý, ale velmi chutný recept.
Ingredience:
- 3 šálky hladké mouky
- 2/3 šálku neslazeného kakaového prášku
- 1 šálek másla
- 1 a 1/2 šálku cukru
- 2 vejce
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
- 1/4 čajové lžičky soli
Postup:
- V míse vyšlehejte máslo s cukrem do nadýchané pěny.
- Vmíchejte vejce a vanilku.
- Do jiné mísy prosejte mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl a postupně je vmíchejte do krémové směsi.
- Vypracujte v těsto.
- Těsto následně zabalte do potravinové fólie, dejte na 30 minut do ledničky.
- Předehřejte si troubu na 160°C.
- Těsto rozválejte válečkem a pomocí vykrajovátek vykrájejte požadované tvary kakaových perníčků.
- Vykrájené kakaové cukroví následně odkládejte na plech s pečicím papírem.
- Pečte přibližně 10-12 minut.
- Hotové perníčky nechte zcela vychladnout.
Možná se vám budou hodit naše recenze vestavných trub. Jak na výběr té správné?