Hledáte náhradu za klasické pečivo? Vyzkoušejte tento recept, určitě si ho zamilujete.
Ingredience
- 130 g rýžové mouky
- 80 g bramborového škrobu
- 10 g psyllium vlákniny
- 190 g vody
- 4 g soli
- 3 g sušeného droždí
- 10 g třtinového cukru
- 60 g vlažné vody
- olivový olej
Postup
- V malé misce smíchejte droždí s cukrem a vlažnou vodou.
- V jiné misce smíchejte psyllium s vodou.
- Směs nechte ho několik minut odstát, dokud nezhoustne a nebude připomínat gel.
- Ve velké míse smíchejte rýžovou mouku, škrob a sůl.
- Přidejte psylliový gel a směs aktivovaného droždí.
- Důkladně vypracujte v hladké těsto.
- Následně těsto rozdělte na čtyři stejné díly a položte je na plech.
- Přikryjte utěrkou a nechte hodinu kynout.
- Každou část rozválejte na lehce pomoučeném povrchu na požadovanou tloušťku.
- Na plotně rozehřejte pánev na střední teplotu a potřete ji trochou olivového oleje.
- Každou rýžovou placku smažte z každé strany 3 až 4 minuty, dokud nezíská zlatavou barvu.