Lahodné placky z rýžové mouky

Lahodné placky z rýžové mouky
Příprava: 70 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 4

Hledáte náhradu za klasické pečivo? Vyzkoušejte tento recept, určitě si ho zamilujete.

Ingredience

  • 130 g rýžové mouky
  • 80 g bramborového škrobu
  • 10 g psyllium vlákniny
  • 190 g vody
  • 4 g soli
  • 3 g sušeného droždí
  • 10 g třtinového cukru
  • 60 g vlažné vody
  • olivový olej

Postup

  • V malé misce smíchejte droždí s cukrem a vlažnou vodou.
  • V jiné misce smíchejte psyllium s vodou.
  • Směs nechte ho několik minut odstát, dokud nezhoustne a nebude připomínat gel.
  • Ve velké míse smíchejte rýžovou mouku, škrob a sůl.
  • Přidejte psylliový gel a směs aktivovaného droždí.
  •  Důkladně vypracujte v hladké těsto.
  • Následně těsto rozdělte na čtyři stejné díly a položte je na plech.
  • Přikryjte utěrkou a nechte hodinu kynout.
  • Každou část rozválejte na lehce pomoučeném povrchu na požadovanou tloušťku.
  • Na plotně rozehřejte pánev na střední teplotu a potřete ji trochou olivového oleje.
  • Každou rýžovou placku smažte z každé strany 3 až 4 minuty, dokud nezíská zlatavou barvu.
Placky z rýžové mouky.
zdroj: bakerita.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.