Lahodné rarášky v bramboráku

Lahodné rarášky v bramboráku

Máte rádi řízky i bramboráky? V tom případě určitě vyzkoušejte tento jedinečný recept, který v sobě velmi originálním způsobem spojuje obojí.

Ingredience

  • 600 g kuřecího masa
  • 600 g brambor
  • 2 vejce
  • 2 PL hladké mouky
  • 3 stroužky česneku
  • olej na smažení
  • sůl, pepř

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájejte na kousky, v případě potřeby rovněž zlehka naklepejte, osolte a opepřete.
  2. Brambory nastrouhejte najemno, případně je lze i rozmixovat na kaši.
  3. Přidejte vejce, mouku, prolisovaný česnek a vše důkladně promíchejte, až ze směsi vznikne těstíčko.
  4. Následně vložte do těstíčka nakrájené maso a nechte odležet.
  5. Rarášky poté smažte na pánvi s olejem několik minut do zlatova z každé strany.

Kuřecí rarášci v bramborovém těstíčku se doporučují servírovat zejména s bohatou zeleninovou oblohou.

Kuřecí řízečky v bramborovém těstíčku servírované s tatarskou omáčkou a zeleninovou oblohou
zdroj: whereismyspoon.co

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.