Lahodné raw cukroví z ořechů a datlí

Lahodné raw cukroví z ořechů a datlí

Kromě mandlí můžete k přípravě „syrového“ cukroví využít i vlašské, lískové nebo kešu ořechy. Dodají mu mírně odlišnou chuť.

Ingredience:

  • 1/2 šálku vlašských ořechů
  • 1/2 šálku kešu
  • 1/2 šálku datlí
  • špetka soli
  • 3 PL psyllium slupek
  • 3/4 šálku kokosového oleje
  • 3/4 šálku javorového sirupu
  • 1 šálku neslazeného kakaového prášku
  • 1/4 čajové lžičky vanilkového extraktu

Postup:

  1. Kuchyňským robotem rozmixujte vlašské ořechy a kešu.
  2. Přidejte datle a sůl. Mixujte směs do té doby, než se jednotlivé suroviny dokonale nespojí.
  3. Přidejte psyllium. Opět směs mixujte.
  4. Vylijte směs do zapékací misky a rukama ji pečlivě roztlačte až do okrajů.
  5. Následně připravte čokoládovou polevu.
  6. V mixéru smíchejte kokosový olej, javorový sirup, kakao a vanilku.
  7. Vytvořte hladkou polevu a rozetřete ji po ořechovo-datlové směsi v misce.
  8. Vložte zapékací misku na 2 hodiny do mrazáku.
  9. Po vyjmutí nakrájejte na malé kousky. 
Ořechovo-datlové raw vánoční tyčinky.
Zdroj: therawtarian.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.