Kromě mandlí můžete k přípravě „syrového“ cukroví využít i vlašské, lískové nebo kešu ořechy. Dodají mu mírně odlišnou chuť.
Ingredience:
- 1/2 šálku vlašských ořechů
- 1/2 šálku kešu
- 1/2 šálku datlí
- špetka soli
- 3 PL psyllium slupek
- 3/4 šálku kokosového oleje
- 3/4 šálku javorového sirupu
- 1 šálku neslazeného kakaového prášku
- 1/4 čajové lžičky vanilkového extraktu
Postup:
- Kuchyňským robotem rozmixujte vlašské ořechy a kešu.
- Přidejte datle a sůl. Mixujte směs do té doby, než se jednotlivé suroviny dokonale nespojí.
- Přidejte psyllium. Opět směs mixujte.
- Vylijte směs do zapékací misky a rukama ji pečlivě roztlačte až do okrajů.
- Následně připravte čokoládovou polevu.
- V mixéru smíchejte kokosový olej, javorový sirup, kakao a vanilku.
- Vytvořte hladkou polevu a rozetřete ji po ořechovo-datlové směsi v misce.
- Vložte zapékací misku na 2 hodiny do mrazáku.
- Po vyjmutí nakrájejte na malé kousky.