Tato pochoutka je vynikající směsí likéru, čokolády, ořechů a sušenek. Snadné, rychlé a velmi chutné cukroví, které můžete připravit i na poslední chvíli.
Ingredience:
- 1 šálek rozpuštěné hořké čokolády
- 1/2 šálku moučkového cukru
- 1/2 šálku rumu
- 3 šálky rozdrcených vanilkových oplatek nebo „nepovedených“ a rozlámaných kousků vanilkového cukroví
- 1 šálek mletých vlašských ořechů
- 3 PL kukuřičného sirupu
- 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1/3 šálku rozmanitých vánočních posypek
Postup:
- Čokoládu nejprve rozpusťte ve vodní lázni.
- Do rozpuštěné čokolády přes sítko nebo cedník nasypte moučkový cukr a dokonale ho do čokolády vmíchejte.
- Následně do směsi vlijte rum, kukuřičný sirup a vanilku.
- Vše smíchejte dohromady a míchejte, dokud není směs hladká.
- V samostatné misce smíchejte rozdrcené vanilkové oplatky nebo cukroví s mletými vlašskými ořechy a solí.
- Jejich směs vmíchejte do čokoládové směsi.
- Směs přikryjte a dejte směs na 30 minut do ledničky.
- Z vychlazené směsi vytvořte kuličky o velikosti přibližně jednoho a půl centimetru.
- Každou rumovou kuličku vložte do posypek a následně opět dejte ztuhnout do lednice.
Z hlediska tuku se při přípravě vánočního pečiva používá především máslo či hera. Nejde ale o jedinou možnost. Vyzkoušejte naše rozmanité recepty na sádlové cukroví jako od babičky.