Tento druh cukroví je velmi oblíbený v Mexiku. Vyzkoušejte ho i vy!
Ingredience:
- 4 šálky hladké mouky
- 1 vejce
- 2 šálky sádla
- 3/4 šálku cukru
- 3 čajové lžičky prášku do pečiva
- 1 a 1/2 čajové lžičky mleté skořice
- špetka soli
Na obalení:
- 2/3 šálku cukru
- 4 čajové lžičky mleté skořice
- moučkový cukr (volitelné)
Postup:
- Bílek vložte do malé misky a nechte jej 30 minut stát při pokojové teplotě.
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Ve velké míse vyšlehejte rozpuštěné sádlo do krémové podoby.
- Do jiné mísy prosejte mouku, prášek do pečiva, skořici a sůl.
- Postupně jejich směs vmíchejte do sádla.
- Z bílku si vyšlehejte tuhý sníh.
- Jemně do něj zašlehejte cukr a žloutek.
- Postupně směs opět vmíchejte do směsi sádla.
- Vyklopte na lehce pomoučněnou plochu a vypracujte v těsto.
- Těsto rozdělte na šest dílů.
- Každou část rozválejte do podoby provazu a našikmo nakrájejte na přibližně centimetr dlouhé kousky.
- Sádlové cukroví položte na plech s pečicím papírem.
- Pečte 8-10 minut nebo dokud nejsou okraje lehce hnědé.
- V mezidobě v malé misce smíchejte cukr a skořici.
- Ještě teplé vánočné pečivo obalte ve směsi skořicového cukru nebo v moučkovém cukru.