Lahodné vánoční pečivo ze sádla

Lahodné vánoční pečivo ze sádla
Příprava: 30 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 30

Tento druh cukroví je velmi oblíbený v Mexiku. Vyzkoušejte ho i vy!

Ingredience:

  • 4 šálky hladké mouky
  • 1 vejce
  • 2 šálky sádla
  • 3/4 šálku cukru
  • 3 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1 a 1/2  čajové lžičky mleté skořice
  • špetka soli

Na obalení:

  • 2/3 šálku cukru
  • 4 čajové lžičky mleté skořice
  • moučkový cukr (volitelné)

Postup:

  1. Bílek vložte do malé misky a nechte jej 30 minut stát při pokojové teplotě.
  2. Předehřejte troubu na 180°C.
  3. Ve velké míse vyšlehejte rozpuštěné sádlo do krémové podoby.
  4. Do jiné mísy prosejte mouku, prášek do pečiva, skořici a sůl.
  5. Postupně jejich směs vmíchejte do sádla.
  6. Z bílku si vyšlehejte tuhý sníh.
  7. Jemně do něj zašlehejte cukr a žloutek.
  8. Postupně směs opět vmíchejte do směsi sádla.
  9. Vyklopte na lehce pomoučněnou plochu a vypracujte v těsto.
  10. Těsto rozdělte na šest dílů.
  11. Každou část rozválejte do podoby provazu a našikmo nakrájejte na přibližně centimetr dlouhé kousky.
  12. Sádlové cukroví položte na plech s pečicím papírem.
  13. Pečte 8-10 minut nebo dokud nejsou okraje lehce hnědé.
  14. V mezidobě v malé misce smíchejte cukr a skořici.
  15. Ještě teplé vánočné pečivo obalte ve směsi skořicového cukru nebo v moučkovém cukru.
Lahodné vánoční pečivo ze sádla.
zdroj: tasteofhome.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.