Lahodný krém z ředkvičkové natě

Lahodný krém z ředkvičkové natě

Polévka s ředkvičkami nemusí mít vždy pouze růžovou barvu. Přesvědčte se o tom prostřednictvím tohoto receptu!

Ingredience:

  • 4 šálky ředkvičkové natě
  • 4 šálky kuřecího vývaru
  • 1 cibule
  • 2 brambory
  • 1/3 šálku šlehačky
  • 2 PL másla
  • sůl, pepř
  • 5 ředkviček na ozdobu

Postup:

  1. Máslo rozpusťte ve větším hrnci, vmíchejte na kostičky nakrájenou cibuli a restujte ji do měkka.
  2. Přimíchejte na plátky nakrájené brambory a pokrájené ředkvičkové listy, chvilku poduste.
  3. Přilijte kuřecí vývar, přiveďte k varu a následně na mírném ohni vařte přibližně 30 minut.
  4. Nechte polévkovou směs mírně zchladnout a přendejte ji do kuchyňského robota.
  5. Rozmixujte do hladka.
  6. Vraťte krém zpět do hrnce a vmíchejte šlehačku.
  7. Vařte a míchejte, dokud se směs dobře nespojí.

Tato lahodná ředkvičková polévka se podává ozdobená plátky ředkviček.

Miska s krémem z ředkvičkových listů odobená plátky ředkviček
zdroj: allrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.