Lahodný moučník s kandovaným ovocem

Lahodný moučník s kandovaným ovocem

Kromě klasické formy srnčího hřbetu lze těsto samozřejmě nalít i do forem jiných tvarů, například do bábovky či beránka.  

Ingredience:

  • 3 šálky hladké mouky
  • 4 vejce
  • 1 šálek nasekaných sušených fíků
  • 1 šálek nasekaných datlí
  • 1 šálek rozinek
  • 1 šálek nasekaných vlašských ořechů
  • 2 šálky kandovaného ovoce
  • 1 šálek másla
  • 1 šálek cukru
  • 2/3 šálku mléka
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 1/2 čajové lžičky skořice
  • 1/4 čajové lžičky mletého hřebíčku

Postup:

  1. Ve velké misce smíchejte nasekané fíky, datle, ořechy, rozinky a kandované ovoce.
  2. Předehřejte si troubu na 150°C, vymažte a vysypejte formu, kterou hodláte na biskupský chlebíček použít.
  3. V jiné misce smíchejte mouku, skořici, prášek do pečiva a hřebíček.
  4. Mixérem vyšlehejte máslo s cukrem do podoby krému.
  5. Poté k nim přidejte vejce a znovu mixujte.
  6. Tuto směs poté střídavě s mlékem přidáváte do misky se suchými ingrediencemi.
  7. Důkladně promíchejte a vypracujte v těsto.
  8. Přidejte do těsta směs ovoce a ořechů.
  9. Přelijte do formy.
  10. Pečte po dobu přibližně 1 a 1/2 hodiny.
Dezert z těsta obsahujícícho kandované ovoce, rozinky a ořechy
zdroj: thespruceeats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.