Kromě klasické formy srnčího hřbetu lze těsto samozřejmě nalít i do forem jiných tvarů, například do bábovky či beránka.
Ingredience:
- 3 šálky hladké mouky
- 4 vejce
- 1 šálek nasekaných sušených fíků
- 1 šálek nasekaných datlí
- 1 šálek rozinek
- 1 šálek nasekaných vlašských ořechů
- 2 šálky kandovaného ovoce
- 1 šálek másla
- 1 šálek cukru
- 2/3 šálku mléka
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- 1/2 čajové lžičky skořice
- 1/4 čajové lžičky mletého hřebíčku
Postup:
- Ve velké misce smíchejte nasekané fíky, datle, ořechy, rozinky a kandované ovoce.
- Předehřejte si troubu na 150°C, vymažte a vysypejte formu, kterou hodláte na biskupský chlebíček použít.
- V jiné misce smíchejte mouku, skořici, prášek do pečiva a hřebíček.
- Mixérem vyšlehejte máslo s cukrem do podoby krému.
- Poté k nim přidejte vejce a znovu mixujte.
- Tuto směs poté střídavě s mlékem přidáváte do misky se suchými ingrediencemi.
- Důkladně promíchejte a vypracujte v těsto.
- Přidejte do těsta směs ovoce a ořechů.
- Přelijte do formy.
- Pečte po dobu přibližně 1 a 1/2 hodiny.