Lahodný olejový dortík s mangem

Lahodný olejový dortík s mangem
Příprava: 30 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 12

Roztančete své chuťové pohárky a dopřejte jim něco lahodného, vláčného a výtečného. Tentokrát jde o bábovku z oleje s příchutí manga.

Právě díky mangu je výsledný moučník velmi měkký a dokonale sladký. Kardamom navíc vyzdvihne samotnou chuť manga. Výhodou je, že si tuhle bábovku můžeme připravit klidně i jako sváteční dortík.

Ingredience:

  • 350 g polohrubé mouky
  • 250 g cukru moučka
  • 1 balení prášku do pečiva
  • 1 lžička sušeného kardamomu
  • špetka soli
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 130 g oleje
  • 2 zralá manga (cca 500 g)

Postup:

  • Předehřejeme si troubu na 180°C.
  • Bábovkovou formu vymažeme máslem a posypeme moukou, případně strouhankou.
  • V jedné míse smícháme mouku, cukr a prášek do pečiva.
  • Do druhé mísy dáme oloupané a pecky zbavené mango, které rozmačkáme pomocí vidličky.
  • Přidáme kardamom, trochu soli, vanilkový extrakt, olej a našleháme.
  • Hotovou směs přelijeme do mísy se suchými surovinami a pečlivě zamícháme, až vznikne hladké těsto.
  • To přendáme do formy na bábovku a uhladíme.
  • Pečeme po dobu 45 – 50 minut, přičemž po uplynutí této doby vyzkoušíme pomocí špejle propečení.
  • Upečenou bábovku necháme odpočinout a částečně vychladnout.
  • Vyklopíme z formy a necháme úplně vystydnout.
  • Nakonec můžeme pocukrovat nebo nechat tak, jak je.
Mangový moučník s vůní kardamomu a vanilky.
Zdroj: https://idorismag.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.