Příprava: 15 minut
Vaření: 10 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 25 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 50 dkg hladké mouky
- 1/4 l kefíru
- 1/8 l mléka
- půl kostky droždí
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička cukru
- sůl
Postup receptu
- Z droždí, vlažného mléka, cukru a asi 2–3 lžic hladké mouky připravíme kvásek
- K vykynutému kvásku přidáme zbylou mouku, kefír, sůl a lžičku prášku do pečiva
- Zaděláme těsto, které nenecháme kynout, ale hned ho rozdělíme na bochánky (cca 2 lžíce těsta na jeden kus)
- Bochánky pak rukama roztáhneme na placky odpovídající velikosti pánve, nebo je vyválíme válečkem
- Placky smažíme v dostatečné vrstvě horkého oleje po obou stranách
- Usmažené je potřeme česnekovou vodou
- Nezpracované těsto můžeme uložit do lednice, vydrží 4–5 dnů