Výborné langoše z kefírového těsta

Výborné langoše z kefírového těsta
Příprava: 15 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 6
Doba přípravy: 25 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 50 dkg hladké mouky
  • 1/4 l kefíru
  • 1/8 l mléka
  • půl kostky droždí
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička cukru
  • sůl

Postup receptu

  1. Z droždí, vlažného mléka, cukru a asi 2–3 lžic hladké mouky připravíme kvásek
  2. K vykynutému kvásku přidáme zbylou mouku, kefír, sůl a lžičku prášku do pečiva
  3. Zaděláme těsto, které nenecháme kynout, ale hned ho rozdělíme na bochánky (cca 2 lžíce těsta na jeden kus)
  4. Bochánky pak rukama roztáhneme na placky odpovídající velikosti pánve, nebo je vyválíme válečkem
  5. Placky smažíme v dostatečné vrstvě horkého oleje po obou stranách
  6. Usmažené je potřeme česnekovou vodou
  7. Nezpracované těsto můžeme uložit do lednice, vydrží 4–5 dnů

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.