Langoše, jaké si pamatujete z dětství ze stánku od rybníka.
INGREDIENCE
- 1/2 hrnku mléka
- 2 hrnky hladké mouky
- 1/2 kelímku bílého jogurtu
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 42 g droždí
- 1 lžička cukru
- sůl
- řepkový olej
Na dokončení
- česnek
- voda
- kečup
- strouhaný sýr
POSTUP
- Vytvoříme kvásek smícháním vlažného mléka, lžičky cukru, lžíce hladké mouky a rozdrobeného droždí.
- Necháme 10 minut kynout.
- V míse promícháme hladkou mouku, jogurt, špetku soli a sodu.
- Přidáme kvásek a vypracujeme těsto.
- Vytvarujeme placky.
- Na rozpáleném oleji smažíme z obou stran.
- Smícháme prolisovaný česnek s trochou vody.
- Langoše potíráme česnekem.
- Přelijeme kečupem, zasypeme sýrem a podáváme.