Langusta s krémovým rizotem

Langusta s krémovým rizotem

Rizoto s langustou je vynikající večeře pro zvláštní příležitosti. Ať už je to výročí, Valentýn nebo narozeniny, recept jako je tento, je perfektní volbou pro domácí soukromé oslavy.

Co budeme potřebovat

  1. 125 g aborio rýže
  2. 2 lžíce olivového oleje
  3. 200 ml bílého vína
  4. 750 ml kuřecího vývaru
  5. 250 g hub (očištěné a nakrájené)
  6. ½ nakrájené cibule
  7. 4 stroužky česneku (prolisovaného)
  8. 3 lžíce másla
  9. 125 g parmazánu (nastrouhaného)
  10. 750 g vařených langusty (ocasy)
  11. Sůl
  12. Pepř
  13. Citron zbavený šťávy a kůry
  14. Lžíce nasekané petrželky

Postup

  1. Vekou pánev si potřeme silnou vrstvou olivového oleje
  2. Přidáme prolisovaný česnek a smažíme
  3. Česnek vyjmeme z pánve, když se rozvoní a než zhnědne
  4. Přidáme houby do pánve a opékáme, dokud nepustí tekutinu
  5. Poté je dochutíme solí a pepřem, zamícháme
  6. Vyjmeme je z pánve a tekutinu, kterou pustily, odložíme do mísy vedle
  7. Pánev vrátíme na sporák a znovu potřeme olejem
  8. Přidáme cibuli a dochutíme jí solí a pepřem
  9. Cibuli vaříme, dokud není měkká a průsvitná
  10. Přidáme rýži a za stálého míchání několik minut opékáme
  11. Přidáme trochu bílého vína, tak aby rýže byla zakrytá, a mícháme, dokud se úplně nevstřebá
  12. Přidáme trochu kuřecího vývaru, abychom zakryli rýži, a znovu mícháme, dokud se nevstřebá
  13. Toto opakujeme ještě dvakrát, dokud není rýže uvařená „al dente“
  14. Zatímco se rýže vaří, přidáme langusty na pánev se lžící másla
  15. Posypeme je solí, a jakmile se prohřejí, pokapeme je čerstvým citronem
  16. Do rýže vmícháme houby, jejich tekutinu a langusty
  17. K rýži přidáme 2 lžíce másla a sýr, promícháme
  18. Rizoto s langustou ihned podáváme posypané petrželkou a posypané citronovou kůrou s trochou parmazánu navrchu
Dokonalé krémové rizoto s křehkým masem z langusty a zeleninou.
Zdroj: tatyanaseverydayfood.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.