Máte rádi lasagne? Zkuste pro tentokrát nahradit maso a zeleninu ovocem, konkrétně čerstvými jahodami. Uvidíte, že nebudete litovat!
Ingredience:
- 1 kg čerstvých jahod
- 400 g lasagní
- 3 bílky
- 4 PL akátového medu
- 2 PL mandlových plátků
- 2 vanilkové lusky
- meduňka
Postup:
- Lasagne uvařte podle návodu.
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Dvě třetiny omytých jahod rozmačkejte do podoby pyré a smíchejte se třemi lžícemi akátového medu.
- Zbytek jahod nakrájejte na plátky.
- Omyjte lístečky meduňky a nakrájejte je na malé kousky.
- Z vnitřku vanilkových lusků seškrábněte semínka a přidejte je do jahodového pyré.
- Do vymazané zapékací misky vkládejte střídavě vrstvu lasagní a jahodové pyré.
- Každou vrstvu na závěr posypejte meduňkou a přidejte několik na plátky nakrájených jahod.
- Poslední vrstvu vytvořte pouze z lasagní.
- Vložte do trouby a pečte přibližně 15-20 minut.
- V mezidobě z bílků vyšlehejte sníh, smíchejte ho se zbytkem akátového medu.
- Touto směsí přelijete lasagne a pečte při teplotě 140°C ještě přibližně 10-12 minut.
Tyto jahodové těstoviny na sladko servírujte ozdobené šlehačkou a plátky mandlí.