Lasagne na sladko s jahodami

Lasagne na sladko s jahodami

Máte rádi lasagne? Zkuste pro tentokrát nahradit maso a zeleninu ovocem, konkrétně čerstvými jahodami. Uvidíte, že nebudete litovat!

Ingredience:

  • 1 kg čerstvých jahod
  • 400 g lasagní
  • 3 bílky
  • 4 PL akátového medu
  • 2 PL mandlových plátků
  • 2 vanilkové lusky
  • meduňka

Postup:

  1. Lasagne uvařte podle návodu.
  2. Předehřejte troubu na 200°C.
  3. Dvě třetiny omytých jahod rozmačkejte do podoby pyré a smíchejte se třemi lžícemi akátového medu.
  4. Zbytek jahod nakrájejte na plátky.
  5. Omyjte lístečky meduňky a nakrájejte je na malé kousky.
  6. Z vnitřku vanilkových lusků seškrábněte semínka a přidejte je do jahodového pyré.
  7. Do vymazané zapékací misky vkládejte střídavě vrstvu lasagní a jahodové pyré.
  8. Každou vrstvu na závěr posypejte meduňkou a přidejte několik na plátky nakrájených jahod.
  9. Poslední vrstvu vytvořte pouze z lasagní.
  10. Vložte do trouby a pečte přibližně 15-20 minut.
  11. V mezidobě z bílků vyšlehejte sníh, smíchejte ho se zbytkem akátového medu.
  12. Touto směsí přelijete lasagne a pečte při teplotě 140°C ještě přibližně 10-12 minut.

Tyto jahodové těstoviny na sladko servírujte ozdobené šlehačkou a plátky mandlí.

Jahodové lasagne ozdobené šlehačkou a plátky mandlí
zdroj: eatsmarter.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.