Lasagne s boloňskou omáčkou

Lasagne s boloňskou omáčkou
Příprava: 30 minut Vaření: 70 minut Počet porcí: 5

Nasládlá omáčka z rajčat a mletého masa je dokonalá snad na každém druhu těstovin. Ani lasagne nejsou výjimkou.

Ingredience

  • 12 plátků lasagní
  • 1 cibule
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • 2 mrkve
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 2 PL olivového oleje
  • 2 dcl červeného vína
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 100 g slaniny
  • sůl
  • pepř
  • bazalka
  • bešamel

Postup

  1. V hlubší pánvi opečte slaninu.
  2. Přidejte mleté maso a nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev, česnek a celer.
  3. Pozvolna opékejte dokud maso nezhnědne.
  4. Podlijte vínem a nechte ho vyvařit.
  5. Přidejte rajčata z plechovky, podlijte půl litrem vody a vařte 10 – 15 minut.
  6. Osolte a opepřete, přidejte nadrobno nasekanou bazalku.
  7. Do vymazané zapékací misky vrstvěte lasagne, masovou směs a bešamel, poslední vrstvou bude bešamel.
  8. Pečte 30 – 40 minut.
Porce lasagní s boloňskou omáčkou na talíři
Zdroj: delish.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.