Cuketové lasagne se šunkou jsou krémové a naprosto perfektní jako první chod. V tomto receptu jsme udělali náplň z cukety, vařené šunky, bešamelu a mozzarelly. Během chvilky přinesete na stůl vynikající pokrm, který si podmaní i ty nejnáročnější jazýčky.
Postup
- 200 g lasagne plátků
- 250 g mozzarelly
- 100 g prosciutto cotto
- 3 cukety
- 80 g nastrouhaného parmezánu
- 1 lžíce olivového oleje
- Špetka soli
- Špetka černého pepře
Na bešamel
- 700 ml mléka
- 70 g másla
- 70 g mouky
- Špetka muškátového oříšku
Postup
- Pro výrobu bešamelu zahřejte mléko na mírnou teplotu.
- Do kastrůlku dáme máslo, necháme na mírnou teplotu rozpustit a za stálého míchání přidáme mouku.
- Nalijte mléko do másla a pokračujte v míchání, dokud nezískáte krémovou konzistenci.
- Přidejte sůl, pepř a muškátový oříšek a nechte vychladnout.
- Cukety omyjeme, zbavíme konců a nakrájíme na tenké plátky.
- Dno pekáče vymažeme olejem, dno pokryjeme první vrstvou těstoviny lasagní, přidáme cukety, dobře okapanou nakrájenou mozzarellu, uvařenou šunku, bešamel a nastrouhaný parmezán.
- Poslední vrstvu zakončíme bešamelem a strouhaným parmazánem.
- Pečeme v troubě na 180 °C 30 minut.