Lasagne s cuketou, šunkou a sýrem

Lasagne s cuketou, šunkou a sýrem

Cuketové lasagne se šunkou jsou krémové a naprosto perfektní jako první chod. V tomto receptu jsme udělali náplň z cukety, vařené šunky, bešamelu a mozzarelly. Během chvilky přinesete na stůl vynikající pokrm, který si podmaní i ty nejnáročnější jazýčky.

Postup

  • 200 g lasagne plátků
  • 250 g mozzarelly
  • 100 g prosciutto cotto
  • 3 cukety
  • 80 g nastrouhaného parmezánu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Špetka soli
  • Špetka černého pepře

Na bešamel

  • 700 ml mléka
  • 70 g másla
  • 70 g mouky
  • Špetka muškátového oříšku

Postup

  • Pro výrobu bešamelu zahřejte mléko na mírnou teplotu.
  • Do kastrůlku dáme máslo, necháme na mírnou teplotu rozpustit a za stálého míchání přidáme mouku.
  • Nalijte mléko do másla a pokračujte v míchání, dokud nezískáte krémovou konzistenci.
  • Přidejte sůl, pepř a muškátový oříšek a nechte vychladnout.
  • Cukety omyjeme, zbavíme konců a nakrájíme na tenké plátky.
  • Dno pekáče vymažeme olejem, dno pokryjeme první vrstvou těstoviny lasagní, přidáme cukety, dobře okapanou nakrájenou mozzarellu, uvařenou šunku, bešamel a nastrouhaný parmezán.
  • Poslední vrstvu zakončíme bešamelem a strouhaným parmazánem.
  • Pečeme v troubě na 180 °C 30 minut.
Zlatavé a lahodné lasagne, zapečené se šunkou a sýrem na vrchu.
Zdroj: cookieandkate.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.