Lasagne s kuřecím masem a špenátem

Lasagne s kuřecím masem a špenátem

Tyto kuřecí lasagne se špenátem je perfektní kombinací kuřecího masa, špenátu, bohaté a krémové bílé omáčky a mazlavé směsí tří sýrů z parmezánu, ricotty a mozzarelly.

Co budeme potřebovat

Na bílou omáčku

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 60 g nakrájené cibule
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 4 lžíce másla
  • 30 g mouky
  • 375 ml kuřecího vývaru
  • 125 ml husté smetany
  • 2 lžičky soli
  • ½ lžičky pepře
  • 60 g strouhaného parmazánu
  • 2 lžíce nasekané petrželky

Na lasagne

  • 12 těstovin lasagne
  • 900 g ricotty
  • 190 g parmazánu, jemně nastrouhaného
  • 2 velká vejce
  • 1 lžička soli
  • špetka čerstvě mletého černého pepře
  • 230 g zmrazeného špenátu, rozmraženého a důkladně scezeného
  • 750 g nakrájeného vařeného kuřete
  • 250 g strouhaného sýra mozzarella

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  • Lasagne uvaříme al dente podle návodu na obalu.
  • Zatímco se nudle vaří, rozehřejte olivový olej ve velkém hrnci na střední teplotu.
  • Přidejte cibuli a vařte do změknutí, asi 2-3 minuty.
  • Přidejte česnek a vařte 30–45 sekund za častého míchání, aby se nepřipálil.
  • Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme mouku a za stálého šlehání 2-3 minuty šleháme do světle zlatavé barvy.
  • Přidejte kuřecí vývar a smetanu a za stálého míchání asi minutu šlehejte, poté osolte, opepřete a přiveďte k mírnému varu.
  • Občas šlehejte 2-3 minuty do zhoustnutí. Odstraňte z ohně a přidejte ½ parmazánu a nasekanou petrželku, poté promíchejte, aby se vše spojilo.
  • V samostatné misce smíchejte ricottu, ¼ parmazánu, vejce, sůl a pepř.
  • Poté vmícháme špenát a kuřecí maso.
  • Na dno zapékací misky rozetřete trochu omáčky. Přidejte 3 těstoviny lasagní.
  • Přidejte ⅓ směsi kuřecího špenátu na těstoviny, poté přidejte ½ omáčky. Navrch dejte ¼ mozzarelly a parmazánu.
  • Pro poslední vrstvu přidejte nudle, omáčku a sýr.
  • Zakryjte alobalem a vložte do trouby asi na 25 minut, poté alobal sejměte a pečte dalších 15–20 minut, dokud na povrchu nezhoustne a nezhnědne.

K italské kuchyni patří neodmyslitelně těstoviny. Pokud si je chcete sami doma vyrábět budete k tomu potřebovat vysoce kvalitní strojky na těstoviny, které prošly naší recenzí! Vyberte si ten svůj!

Nádherné nadýchané lasagne se špenátem a křehkým masem.
Zdroj: carlsbadcravings.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.