Italská klasika, tak trochu jinak. To jsou tyto recepty na lasagne s kuřecím masem, které okouzlí vaše chuťové pohárky!
Neváhejte ani vteřinu a připravte si jednu z těchto variant.
Lasagne už nebudete chtít jíst jinak.
Jaké víno spárovat s lasagnemi?
Lasagne se nejlépe spárují s kyselými a ovocnými červenými víny jako Chianti Classico, Dolcetto, Barbera, Nero d’Avola, Pinot Noir a Zinfandel.
Vrstvy sýra, masa, zeleniny a těstovin lasagne vyžadují červené víno s dostatečnou chutí, aby obstálo v tomto klasickém pokrmu.
I bílé víno se k lasagním hodí, ale nebude doplňovat slanou chuť lasagní. S bílým vínem tak dostanete kontrastní a osvěžující chuť ovoce. Pinot Grigio se dobře hodí k lasagním, protože je lehké a svěží s jemnou chutí broskve, hrušky, jablka a minerálů.
K lasagním se také doporučujeme růžová a šumivá vína jako Prosecco. Oba druhy vína by měly být pokud možno suché, protože lasagne nevyžadují sladkost (rajčatová omáčka je již dostatečně sladká). Bublinková bílá vína jsou kyselá, takže pomáhají udržet vaše patro čisté, zatímco růžové je často kyselé, ale suché, což mu umožňuje proříznout mazlavý sýr a ve vašich lasagních vynikne lahodná chuť.