Lasagne s mletým masem

Lasagne s mletým masem

Jeden z nejoblíbenějších receptů na domácí lasagne. Zapečené těstoviny jsou s mletým masem prostě neodolatelné.

Ingredience

  • 500 g mletého masa (hovězí, nebo mix s vepřovým)
  • 1 větší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 4 – 5 středně velkých rajčat
  • 2 červené papriky
  • 1 bazalkové pesto (nejlépe domácí, ale není to podmínka)
  • 12 plátků anglické slaniny
  • 12 – 14 plátků lasagní (kupované nebo z domácího těsta)
  • 150 g strouhaného sýru
  • bešamel

Postup

  1. Do kastrolu či větší pánve nalijte olej a osmažte na něm očištěnou, na kostičky nakrájenou cibuli a česnek na plátky.
  2. Přidejte mleté maso, trochu osolte
  3. Přidejte pesto, zaklopte pokličkou a na středním ohni duste zhruba 15 minut.
  4. Oloupejte rajčata, vyčistěte papriky, obojí pokrájejte a přihoďte k masu. Nechte ještě dalších pár minut dusit.
  5. Podle receptu připravte bešamel a odstavte masovou směs.
  6. Připravte si vyšší pekáček nebo zapékací mísu a začněte tzv. vrstvit.
  7. Dno pokryjte vrstvou syrových lasagní, polijte je tenkou vrstvou bešamelu, na to navrstvěte anglickou slaninu a posypte ji troškou strouhaného sýra.
  8. Další vrstvu budou opět tvořit lasagne, na které rozprostřete masovou směs a na ně zase lasagne s bešamelem.
  9. Na bešamel znovu masová směs, pak lasagne a poslední vrstvu bude tvořit opět bešamel, který posypeme strouhaným sýrem. Nikdy nedávejte jako finální vrstvu lasagne, protože by byly tvrdé.
  10. Jakmile máte hotovo, vložte formu či mísu do trouby vyhřáté na 180°C a pečte zhruba 45 – 50 minut, záleží na typu trouby. Upečené nechte pět minut odstát a teprve potom servírujte.
lasagne s mletým masem v zapékací míse
Zdroj: mccormick.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.