Lasagne se špenátem, houbami a ricottou

Lasagne se špenátem, houbami a ricottou

Špenát se výborně hodí také k těstovinám. V kombinaci se sýrem, houbami a rajčatovým pyré tvoří výborný základ špenátových lasagní. Užijte si tento vegetariánský recept!

INGREDIENCE

  • 20 plátků těstovin lasagne
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 šálek nakrájených žampiónů
  • 1 šálek nakrájené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 šálky čerstvého špenátu
  • 3 šálky sýru ricotta
  • 2/3 šálku strouhaného tvrdého sýru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička sušeného oregána
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 vejce
  • 3 šálky mozzarelly
  • 3 šálky rajčatového pyré
  • 1 šálek nastrouhaného Parmezánu

POSTUP

  1. Troubu předehřejeme na 175°C.
  2. Do osolené vařící vody vložíme lasagne a vaříme 8-10 minut, dokud nejsou al dente, scedíme.
  3. Na pánvi osmažíme na olivovém oleji žampióny, cibuli a česnek.
  4. Do osolené vařící vody vložíme špenát a vaříme 5 minut.
  5. Následně scedíme, vymačkáme přebytečnou vodu a špenát nakrájíme.
  6. Necháme vychladnout.
  7. V míse smícháme ricottu, nastrouhaný tvrdý sýr, špenát, sůl, oregáno, bazalku, pepř a vejce.
  8. Přidáme vychladlou směs hub.
  9. Mixujeme nízkou rychlostí po dobu 1 minuty.
  10. Na dno pekáčku položíme těstovinové lasagne.
  11. Přelijeme třetinou připravené směsi.
  12. Přesypeme 1 šálkem mozzarelly a 1/3 šálku parmezánu.
  13. Na sýrovou vrstvu naneseme 1 šálek rajčatové směsi.
  14. Takto vrstvíme ještě dvakrát.
  15. Pekáček překryjeme hliníkovou fólií a pečeme 1 hodinu v předehřáté troubě.
Špenátovo-houbové lasagne se sýrem.
www.simplyrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.