Špenát se výborně hodí také k těstovinám. V kombinaci se sýrem, houbami a rajčatovým pyré tvoří výborný základ špenátových lasagní. Užijte si tento vegetariánský recept!
INGREDIENCE
- 20 plátků těstovin lasagne
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 šálek nakrájených žampiónů
- 1 šálek nakrájené cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 šálky čerstvého špenátu
- 3 šálky sýru ricotta
- 2/3 šálku strouhaného tvrdého sýru
- 1 lžička soli
- 1 lžička sušeného oregána
- 1 lžička sušené bazalky
- 1/2 lžičky pepře
- 1 vejce
- 3 šálky mozzarelly
- 3 šálky rajčatového pyré
- 1 šálek nastrouhaného Parmezánu
POSTUP
- Troubu předehřejeme na 175°C.
- Do osolené vařící vody vložíme lasagne a vaříme 8-10 minut, dokud nejsou al dente, scedíme.
- Na pánvi osmažíme na olivovém oleji žampióny, cibuli a česnek.
- Do osolené vařící vody vložíme špenát a vaříme 5 minut.
- Následně scedíme, vymačkáme přebytečnou vodu a špenát nakrájíme.
- Necháme vychladnout.
- V míse smícháme ricottu, nastrouhaný tvrdý sýr, špenát, sůl, oregáno, bazalku, pepř a vejce.
- Přidáme vychladlou směs hub.
- Mixujeme nízkou rychlostí po dobu 1 minuty.
- Na dno pekáčku položíme těstovinové lasagne.
- Přelijeme třetinou připravené směsi.
- Přesypeme 1 šálkem mozzarelly a 1/3 šálku parmezánu.
- Na sýrovou vrstvu naneseme 1 šálek rajčatové směsi.
- Takto vrstvíme ještě dvakrát.
- Pekáček překryjeme hliníkovou fólií a pečeme 1 hodinu v předehřáté troubě.