3 luxusní recepty na pravé babiččiny laskonky v českém kabátku! Vyzkoušejte tuhle klasiku

Francouzské pečivo a dezerty patří mezi světovou špičku.

A to platí i o těchto receptech na laskonky, které jsou inspirované právě v této evropské zemi. Proto nemůže být jediný pochyb o tom, že jejich chuť bude naprosto fantastická!

Vřele vám doporučujeme vyzkoušet jednu z našich speciálních náplní, která této laskomině dodá úplně jiný rozměr a chuť! Podívejte se na konec článku a čerpejte inspiraci.

Tipy na krém do laskonek

Oživte tyto recepty na laskonky originálními náplněmi, které jen tak někde neochutnáte. Dejte jim nádech sladkých malin, nebo jemného vanilkového aroma. Zkuste je všechny a vyberte si svého favorita číslo JEDNA!

Ořechový krém

  1. 100 g vyloupaných pekanových ořechů
  2. 60 g másla
  3. 65 g moučkového cukru
  4. ¼ lžičky vanilkového extraktu
  5. Plechovka kondenzovaného mléka

Postup

  1. Pekanové ořechy zpracujeme v kuchyňském robotu, dokud nebudou jemně mleté
  2. Máslo šleháme v elektrickém mixéru po dobu 1 minuty
  3. Prosejeme moučkový cukr a přidáme ho do mixéru
  4. Přidáme také jemně mleté pekanové ořechy a mícháme, dokud se vše nespojí
  5. Přidáme vanilku a mícháme, dokud nevznikne jemný krém
  6. Uzavřenou dáme do hrnce s teplou vodou, tak aby byla celá ponořená
  7. Vodu přivedeme k varu a vaříme asi 1 hodinu
  8. Před otevřením plechovky jí necháme zcela vychladnout
  9. Když plechovku otevřeme, bude uvnitř hustý ztmavlý karamel, který přilijeme k ořechovému krému a důkladně spolu vše promícháme

Malinová náplň

  1. 120 g měkkého másla
  2. 250 g moučkového cukru
  3. 4 lžíce malinového džemu
  4. Lžíce smetany
  5. Lžička vanilkového extraktu

Postup

  1. Smícháme máslo a polovinu cukru
  2. Přidáme džem, smetanu a vanilkový extrakt
  3. Postupně přidáváme zbytek cukru, dokud není směs dostatečně jemná

Vanilkový krém

  1. 90 g měkkého másla
  2. Lžička vanilkového extraktu
  3. Lžíce mléka
  4. 250 g cukrářského cukru

Postup

  1. Vyšleháme všechny ingredience dohromady, dokud nebude směs měkká a krémová, ale dostatečně tuhá, abyste ji mohli použít na spojování laskonek

Citronová náplň

  • 200 g moučkového cukru
  • 100 g másla
  • 4 citrony (kůra a šťáva)
  • 3 vejce
  • Žloutek
  • Lžička vanilkového extraktu

Postup

  1. Do žáruvzdorné mísy dáme cukr, máslo, vanilkový extrakt a citronovou kůru a šťávu
  2. Umístíme misku nad vodní lázeň a zahříváme
  3. Směs dobře mícháme, dokud se máslo nerozpustí
  4. Do citronové směsi vmícháme lehce rozšlehaná vejce a žloutek a šleháme, dokud se vše dobře nespojí
  5. Za občasného míchání vaříme 10-12 minut, dokud směs nezhoustne
  6. Mísu sundáme z tepla a necháme vychladnout
  7. Pokud zjistíme, že krém není dostatečně hustý na to, aby spojil laskonky, použijeme na zahuštění trochu kukuřičného škrobu

Mangový krém

  1. Zralé mango (nakrájené)
  2. 150 g bílé čokolády (rozpuštěné)

Postup

  1. Nakrájené mango rozmixujeme dohladka
  2. Pyré přidáme do hrnce a zahříváme
  3. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a mícháme do hladké a krémové směsi
  4. Misku s krémem vložíme do ledničky a chladíme, dokud nebude dostatečně tuhá, abychom s ní mohli slepovat laskonky

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.