Zde jsme si pro vás připravili skutečnou třešničku na dortu mezi čokoládovými recepty. Čokoládovější dezert asi jen tak nenajdete. Pokud chcete, aby tento recept byl opravdu famózní, používejte čokoládu, která obsahuje více jak 55 % čokolády.
Co budeme potřebovat
- 120 g másla
- 170 g hořké čokolády
- 2 vejce
- 2 žloutky
- 75 g cukru
- Špetka soli
- 2 lžíce hladké mouky
Postup
- Troubu předehřejeme na 220 stupňů
- Malé formičky na zapékání si vymažeme máslem a vysypeme moukou
- Na vodní lázni si rozpustíme máslo a čokoládu
- Vedle v míse si vyšleháme vejce se žloutky, cukrem a solí
- Těsto musí zhoustnout
- Čokoládu vyšleháme do hladka a rychle jí vmícháme do vaječné směsi společně s moukou
- Těsto vylijeme do připravených formiček
- A pečeme při vysoké teplotě 12 minut, dokud strany dortíků nesou pevné a středy měkké
- Dortíky vyndáme a necháme minutku vychladnout
- Poté vršek dortíku přikryjeme talířem a vyklopíme
- Dortík se musí ihned podávat
Aby tento recept na Sacher dort byl opravdu famózní, používejte čokoládu, která obsahuje více jak 55 % čokolády.