Lečo z ačokči

Lečo z ačokči

Věděli jste, že originální varianta neobsahuje na rozdíl od většiny našich receptů vejce ani uzeninu? Vyzkoušejte ryze zeleninovou variantu prostřednictvím tohoto chutného receptu.

Ingredience:

  • 1 lilek
  • 2 kusy ačokči
  • 1 červená paprika
  • 4 rajčata
  • 1 brambor
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sladké červená paprika
  • olivový olej
  • sůl, pepř dle chuti

Postup:

  1. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  2. Následně nakrájejte na kousky omytá rajčata, lilek a oloupaný brambor a na nudličky omyté a očištěné paprikookurky.
  3. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a 2 minuty povařte.
  4. Přidejte česnek, promíchejte a povařte ještě minutu.
  5. Následně přidejte do pánve rovněž brambor, sůl a pepř.
  6. Důkladně promíchejte a přidejte zbývající ingredience, tedy rajčata, ačokču, papriku, lilek a sladkou papriku.
  7. Opět důkladně promíchejte, přiklopte pokličkou a duste přibližně 10 minut, v závislosti na velikosti kousků zeleniny.
  8. Následně pokličku odstraňte a za občasného míchání ještě několik minut povařte.

Lečo podávejte s čerstvým pečivem.

Talíř se zeleninovým lečem.
zdroj: fussioncook.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.