Věděli jste, že originální varianta neobsahuje na rozdíl od většiny našich receptů vejce ani uzeninu? Vyzkoušejte ryze zeleninovou variantu prostřednictvím tohoto chutného receptu.
Ingredience:
- 1 lilek
- 2 kusy ačokči
- 1 červená paprika
- 4 rajčata
- 1 brambor
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- sladké červená paprika
- olivový olej
- sůl, pepř dle chuti
Postup:
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- Následně nakrájejte na kousky omytá rajčata, lilek a oloupaný brambor a na nudličky omyté a očištěné paprikookurky.
- Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a 2 minuty povařte.
- Přidejte česnek, promíchejte a povařte ještě minutu.
- Následně přidejte do pánve rovněž brambor, sůl a pepř.
- Důkladně promíchejte a přidejte zbývající ingredience, tedy rajčata, ačokču, papriku, lilek a sladkou papriku.
- Opět důkladně promíchejte, přiklopte pokličkou a duste přibližně 10 minut, v závislosti na velikosti kousků zeleniny.
- Následně pokličku odstraňte a za občasného míchání ještě několik minut povařte.
Lečo podávejte s čerstvým pečivem.