Ledové kafe z kávovaru se zmrzlinou

Ledové kafe z kávovaru se zmrzlinou
Příprava: 10 minut Vaření: 5 minut Počet porcí: 1

Káva ve spojení se zmrzlinou je opravdová pochoutka. Zmrzlinu můžete zvolit klasicky vanilkovou, ale třeba i čokoládovou, karamelovou či jakou máte rádi.

Ingredience

  • 150 ml espreso nebo překapávaná káva
  • 6 kostek ledu
  • 1 lžička cukru
  • 50 ml mléka
  • 1-2 kopečky zmrzliny
  • šlehačka
  • čokoládový topping

Postup

  • Nejprve si připravíme espreso nebo překapávanou kávu a dáme ji vychladit.
  • Spolu s několika kostkami ledu, cukrem a mlékem tuto kávu protřepeme v šejkru (nebo například v zavařovací sklenici), až nám vznikne hustá pěna.
  • Do vysoké sklenice dáme zmrzlinu a zalijeme ji namíchanou kávovou pěnou.
  • Podle chuti a možností ozdobíme šlehačkou nebo čokoládovým toppingem.
  • Okamžitě podáváme.
Studená káva se zrzlinou a čokoládovým topingem.
Zdroj: foodfinessa.com

Milujete kávu? Upečte si k ní také výborný kávový moučník. Tyto recepty si zamilujete!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.