Lehká bramborová polévka s houbami

Lehká bramborová polévka s houbami

Bramboračka rozhodně patří mezi nejoblíbenější české polévky. Ale klasická bývá zahušťovaná moukou, zkuste připravit tuto odlehčenou variantu, která přijde v teplém létě vhod.

INGREDIENCE

  • hrst sušených hub
  • 1 větší mrkev
  • 1 petržel
  • 1/4 menšího celeru
  • růžičková kapusta nebo pokrájený kapustový list
  • 1 malá cibule
  • sůl
  • 2 kuličky nového koření
  • 4 kuličky pepře
  • 1 bobkový list
  • 5 brambor
  • pepř
  • majoránka
  • stroužek česneku

POSTUP

  1. Sušené houby zalijeme vařící vodou a necháme je nabobtnat.
  2. Zeleninu očistíme a pokrájíme.
  3. Z cibule jen ořízneme kořínky a odstraníme vrchní vrstvu slupky.
  4. Do hrnce s osolenou vodou vložíme zeleninu, celou cibuli, kuličky koření a bobkový list.
  5. Přivedeme k varu, povaříme, dokud zelenina není téměř měkká.
  6. Přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory, houby i s tekutinou z nich a společně vaříme doměkka.
  7. Z polévky vyjmeme cibuli, koření, polévku dochutíme solí a pepřem, majoránkou a čerstvě prolisovaným stroužkem česneku.
Polévka z brambor s houbami v mističce na prkýnku.
www.tasteactually.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.