Bramboračka rozhodně patří mezi nejoblíbenější české polévky. Ale klasická bývá zahušťovaná moukou, zkuste připravit tuto odlehčenou variantu, která přijde v teplém létě vhod.
INGREDIENCE
- hrst sušených hub
- 1 větší mrkev
- 1 petržel
- 1/4 menšího celeru
- růžičková kapusta nebo pokrájený kapustový list
- 1 malá cibule
- sůl
- 2 kuličky nového koření
- 4 kuličky pepře
- 1 bobkový list
- 5 brambor
- pepř
- majoránka
- stroužek česneku
POSTUP
- Sušené houby zalijeme vařící vodou a necháme je nabobtnat.
- Zeleninu očistíme a pokrájíme.
- Z cibule jen ořízneme kořínky a odstraníme vrchní vrstvu slupky.
- Do hrnce s osolenou vodou vložíme zeleninu, celou cibuli, kuličky koření a bobkový list.
- Přivedeme k varu, povaříme, dokud zelenina není téměř měkká.
- Přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory, houby i s tekutinou z nich a společně vaříme doměkka.
- Z polévky vyjmeme cibuli, koření, polévku dochutíme solí a pepřem, majoránkou a čerstvě prolisovaným stroužkem česneku.