Vyhýbáte se lepku nebo máte bezlepkovou dietu? Rolády z piškotů se šlehačkou se ani tak nemusíte vzdávat. Lze ji snadno připravit i bez mouky.
INGREDIENCE
Těsto
- 120 g moučkového cukru
- 5 ks vejce (rozdělené na žloutky a bílky)
- 2 lžíce kakaa
- špetka soli
Náplň
- 1 smetana ke šlehání
- 0,5 sáčku ztužovače
- vanilkový cukr
Na vymazání
- máslo
- kokos na vysypání (pokud chcete opravdu roládu vhodnou pro celiaky, rozhodně nevysypávejte plech moukou!)
POSTUP
- Z bílků a špetky soli ušlehejte pevný sníh.
- Smíchejte moučkový cukr, kakao a žloutky.
- Lehce tyto dvě hmoty spojte a vytvořte jednolitou směs.
- Plech vyložte pečicím papírem.
- Ten pomažte máslem a vysypte kokosem.
- Těsto rovnoměrně rozetřete na kokos.
- Pečte 8 minut v předem vyhřáté troubě na 250 °C.
- Po vytažení těsto překlopte z plechu tak, abyste dokázali sundat pečicí papír.
- Během chladnutí vyšlehejte smetanu se ztužovačem a cukrem.
- Rozetřete krém na vychladlé těsto a opatrně zatočte.
