Nadýchané křehoučké cukroví, které se při pečení krásně nafoukne a uvnitř vznikne dutina.
Ingredience:
- 350 g hladké mouky
- 300 g másla
- 2 žloutky
- 4 PL mléka
- 1 PL octa
- 1 PL rumu
- moučkový cukr na obalení
Postup:
- V míse si smíchejte nejprve suché přísady, tedy prosetou mouku a máslo.
- Přidejte mléko, ocet, rum a žloutky a ručně vypracujte v těsto.
- Následně za pomoci válečku těsto rozválejte na výšku asi jednoho centimetru.
- Pomocí vykrajovátek z těsta vykrájejte rozmanité tvary.
- Ty vložte na plech s pečícím papírem.
- Pečte v troubě předehřáté na 170°C asi 10-15 minut dozlatova.
- Ještě teplé otcové cukroví obalte v moučkovém cukru.
Chcete si připravit tu nejlepší zrcadlovou čokoládovou polevu? Inspirujte se našimi polevami z čokolády!