Lehké octové cukroví

Lehké octové cukroví

Nadýchané křehoučké cukroví, které se při pečení krásně nafoukne a uvnitř vznikne dutina.

Ingredience:

  • 350 g hladké mouky
  • 300 g másla
  • 2 žloutky
  • 4 PL mléka
  • 1 PL octa
  • 1 PL rumu
  • moučkový cukr na obalení

Postup:

  1. V míse si smíchejte nejprve suché přísady, tedy prosetou mouku a máslo.
  2. Přidejte mléko, ocet, rum a žloutky a ručně vypracujte v těsto.
  3. Následně za pomoci válečku těsto rozválejte na výšku asi jednoho centimetru.
  4. Pomocí vykrajovátek z těsta vykrájejte rozmanité tvary.
  5. Ty vložte na plech s pečícím papírem.
  6. Pečte v troubě předehřáté na 170°C asi 10-15 minut dozlatova.
  7. Ještě teplé otcové cukroví obalte v moučkovém cukru.
Lehké vánoční pečivo s octem.
Zdroj: ciaoflorentina.com

Chcete si připravit tu nejlepší zrcadlovou čokoládovou polevu? Inspirujte se našimi polevami z čokolády!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.