Lehký lilkový krém

Lehký lilkový krém
Příprava: 70 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Kombinace chuti a aroma v této polévce je díky lilku, rajčatům a čerstvým bylinkám naprosto dokonalá.

Ingredience

  • 1000 g lilku
  • 350 g datlových rajčat
  • 150 g červené cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 šalotky
  • 1500 ml zeleninového vývaru
  • 1-2 PL olivového oleje
  • čerstvé oregano
  • čerstvý tymián
  • sůl, pepř

Postup

  • Omyjte lilek a nakrájejte ho na větší kostky.
  • Nakrájený lilek dejte do cedníku, osolte a nechte přibližně 30 minut „vyplakat“.
  • Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na tenké plátky.
  • Následně ji vložte do hrnce se lžící oleje a dvěma lžícemi vody.
  • Hrnec přiklopte pokličkou a cibuli nechte zesklovatět.
  • Opláchněte kousky baklažánu od soli, nechte okapat a přidejte je společně se snítkami oregana a tymiánu do hrnce.
  • Za stálého míchání několik minut restujte.
  • Podlijte zeleninovým vývarem a vařte přibližně 30 minut.
  • V mezidobě rozkrájejte datlová rajčata na polovinu, oloupejte česnek a šalotku a rozkrojte je na čtvrtiny.
  • Vše dejte do alobalu, který vytvarujte do tvaru misky, a vložte do trouby předehřáté na 200 °C.
  • Pečte po dobu přibližně 25 minut.
  • Po upečení přidejte směs rajčat, cibule a česneku do hrnce k lilku.
  • Polévku v hrnci rozmixujte do hladké konzistence pomocí ponorného mixéru.
  • Na závěr dochuťte solí a pepřem.

Polévku můžete podávat s opečenými krutony a lístky čerstvé máty.

Polévka z lilku s krutony.
zdroj: papillamonella.it

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.