Lehký moučník s vůní mandarinek

Lehký moučník s vůní mandarinek
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 12

Tohle ovoce má úžasnou a zcela nepřekonatelnou chuť, díky níž dostane olejová buchta s ovocem zcela nový rozměr.

Ingredience:

  • 7 polévkových lžic neslaného másla
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 a 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 3/4 hrnku extra panenského olivového oleje
  • 3 lžíce vlažného mléka
  • 4 vejce
  • 1 hrnek cukru
  • strouhaná kůra z 2 chemicky neošetřených mandarinek

Postup:

  • Připravíme si formu na pečení, nejlépe kulatou, vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu si předehřejeme na 175 stupňů.
  • Do střední misky prosejeme mouku, prášek do pečiva i sůl.
  • V další misce našleháme rozpuštěné máslo s olivovým olejem a mlékem.
  • Nakonec vezmeme větší mísu, dáme do ní vejce, cukr, citronovou kůru a pomocí ručního mixéru pořádně našleháme po dobu cca 3 minut.
  • Postupně na střídačku přimícháme suroviny z obou dalších misek a vypracujeme hladké těsto bez hrudek.
  • Nalijeme do formy a dáme péct na 30 minut. Jakmile získá buchta zlatohnědý odstín a začne se oddělovat od stěn formy, máme hotovo.
  • Vyjmeme z trouby i formy, odložíme na mřížku a necháme vychladnout.
Ligurský dort s olivovým olejem.
Zdroj: https://www.foodandwine.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.