Tohle ovoce má úžasnou a zcela nepřekonatelnou chuť, díky níž dostane olejová buchta s ovocem zcela nový rozměr.
Ingredience:
- 7 polévkových lžic neslaného másla
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 a 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 1/4 lžičky soli
- 3/4 hrnku extra panenského olivového oleje
- 3 lžíce vlažného mléka
- 4 vejce
- 1 hrnek cukru
- strouhaná kůra z 2 chemicky neošetřených mandarinek
Postup:
- Připravíme si formu na pečení, nejlépe kulatou, vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu si předehřejeme na 175 stupňů.
- Do střední misky prosejeme mouku, prášek do pečiva i sůl.
- V další misce našleháme rozpuštěné máslo s olivovým olejem a mlékem.
- Nakonec vezmeme větší mísu, dáme do ní vejce, cukr, citronovou kůru a pomocí ručního mixéru pořádně našleháme po dobu cca 3 minut.
- Postupně na střídačku přimícháme suroviny z obou dalších misek a vypracujeme hladké těsto bez hrudek.
- Nalijeme do formy a dáme péct na 30 minut. Jakmile získá buchta zlatohnědý odstín a začne se oddělovat od stěn formy, máme hotovo.
- Vyjmeme z trouby i formy, odložíme na mřížku a necháme vychladnout.