Lehký pařížský dort

Lehký pařížský dort

Jednoduchý recept, který budete mít hotový v pár krocích. Krém je stejně jednoduchý na přípravu, jako korpus samotný. Dortík se skvěle hodí jako rychlý sladká tečka po vydatném rodinném obědu.

Co budeme potřebovat

Na korpus

  1. 125 g másla
  2. 200 g čokolády na vaření
  3. 3 lžíce vody
  4. Lžička prášku do pečiva
  5. 40 g hladké mouky
  6. 30 g kakaa
  7. 4 žloutky
  8. 4 bílky
  9. Lžička vanilkového extraktu
  10. Špetka soli

Na krém

  1. 250 ml šlehačky ke šlehání
  2. Lžíce kakaa

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů
  2. Máslem si vymažeme dortovou formu a její dno vyložíme pečícím papírem
  3. Ve větším hrnci si rozpustíme máslo
  4. Když se máslo rozpustí, vmícháme nakrájenou čokoládu a mícháme, dokud nevznikne jednolitá směs
  5. Jakmile se rozpustí, přidáme 2 lžíce vody, prášek do pečiva, mouku a kakao
  6. Ve vedlejší míse si vyšleháme žloutky s cukrem, lžící vody a vanilkovým extraktem
  7. Žloutky vmícháme do čokoládové směsi
  8. Dále si vyšleháme z bílků a soli sníh
  9. Sníh vmícháme do čokoládové směsi, aby vzniklo jednolité těsto
  10. Těsto přelijeme do připravené formy a dáme na 25 – 30 minut péct do trouby
  11. Když korpus vyndáme, necháme ho odpočinout na 5 minut ve formě
  12. Poté ho z formy vyndáme a necháme ho zcela zchladnout
  13. Na ozdobení si smícháme šlehačku a kakao
  14. Vyšleháme je do husté šlehačkové pěny
  15. Korpus rozřízneme na půl, promažeme pařížskou šlehačkou a přiklopíme druhou polovinou korpusu
  16. Zbytkem pařížské šlehačky potřeme vršek dortu (nebo můžeme využít cukrářský pytlík a šlehačku naaranžovat)
Čokoládový krémový koláč na podstavci.
Zdroj: fooodplease.tumblr.com
Komentáře
  1. V receptu není napsaný kdy se přidává olej na cuketovou buchtu na plechu ? Děkuji za odpověď

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.