Jednoduchý recept, který budete mít hotový v pár krocích. Krém je stejně jednoduchý na přípravu, jako korpus samotný. Dortík se skvěle hodí jako rychlý sladká tečka po vydatném rodinném obědu.
Co budeme potřebovat
Na korpus
- 125 g másla
- 200 g čokolády na vaření
- 3 lžíce vody
- Lžička prášku do pečiva
- 40 g hladké mouky
- 30 g kakaa
- 4 žloutky
- 4 bílky
- Lžička vanilkového extraktu
- Špetka soli
Na krém
- 250 ml šlehačky ke šlehání
- Lžíce kakaa
Postup
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů
- Máslem si vymažeme dortovou formu a její dno vyložíme pečícím papírem
- Ve větším hrnci si rozpustíme máslo
- Když se máslo rozpustí, vmícháme nakrájenou čokoládu a mícháme, dokud nevznikne jednolitá směs
- Jakmile se rozpustí, přidáme 2 lžíce vody, prášek do pečiva, mouku a kakao
- Ve vedlejší míse si vyšleháme žloutky s cukrem, lžící vody a vanilkovým extraktem
- Žloutky vmícháme do čokoládové směsi
- Dále si vyšleháme z bílků a soli sníh
- Sníh vmícháme do čokoládové směsi, aby vzniklo jednolité těsto
- Těsto přelijeme do připravené formy a dáme na 25 – 30 minut péct do trouby
- Když korpus vyndáme, necháme ho odpočinout na 5 minut ve formě
- Poté ho z formy vyndáme a necháme ho zcela zchladnout
- Na ozdobení si smícháme šlehačku a kakao
- Vyšleháme je do husté šlehačkové pěny
- Korpus rozřízneme na půl, promažeme pařížskou šlehačkou a přiklopíme druhou polovinou korpusu
- Zbytkem pařížské šlehačky potřeme vršek dortu (nebo můžeme využít cukrářský pytlík a šlehačku naaranžovat)