Lehký vídeňský salát z brambor a chřestu

Lehký vídeňský salát z brambor a chřestu

Tato varianta salátu je obohacena o chřest a díky citronové zálivce je velmi lehkou a chutnou přílohou.

Ingredience:

  • 700 g brambor
  • 8 bílých chřestů
  • 1 červená cibule
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 125 ml oleje
  • 2 žloutky
  • 1 čajová lžička hořčice
  • 1 čajová lžička kmínu
  • 1 čajová lžička másla
  • šťáva a kůra z jednoho citronu
  • kopr na ozdobu
  • špetka cukru
  •  sůl, pepř dle chuti

Postup:

  1. Brambory s kmínem uvařte doměkka.
  2. Chřest oloupejte a uvařte ve vroucí vodě se solí, cukrem a máslem poloměkka.
  3. Oloupejte červenou cibuli a nakrájejte ji na jemné proužky.
  4. Na zálivku vyšlehejte žloutky s hořčicí, citronovou šťávou a nastrouhanou citronovou kůrou.
  5. Poté pomalu přilévejte tenkým proudem olej a šlehejte.
  6. Zálivku dochuťte solí, cukrem a pepřem.
  7. Oloupejte brambory, nakrájejte je na plátky a přelijte teplým hovězím vývarem.
  8. Chřest nakrájejte na kousky a jemně promíchejte s plátky brambor, cibulí a zálivkou.
  9. Salát naaranžujte a posypte koprem.
Talíř s brambory a červenou cobulí ve formě salátu s plátky hovězího masa.
zdroj: servus.com

Brambory se dají samozřejmě také rozmanitým způsobem zapékat. Podívejte se na ty nejlepší recepty na zapékané brambory v troubě, s květákem, žampiony či s cuketou.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.