Tato varianta salátu je obohacena o chřest a díky citronové zálivce je velmi lehkou a chutnou přílohou.
Ingredience:
- 700 g brambor
- 8 bílých chřestů
- 1 červená cibule
- 300 ml hovězího vývaru
- 125 ml oleje
- 2 žloutky
- 1 čajová lžička hořčice
- 1 čajová lžička kmínu
- 1 čajová lžička másla
- šťáva a kůra z jednoho citronu
- kopr na ozdobu
- špetka cukru
- sůl, pepř dle chuti
Postup:
- Brambory s kmínem uvařte doměkka.
- Chřest oloupejte a uvařte ve vroucí vodě se solí, cukrem a máslem poloměkka.
- Oloupejte červenou cibuli a nakrájejte ji na jemné proužky.
- Na zálivku vyšlehejte žloutky s hořčicí, citronovou šťávou a nastrouhanou citronovou kůrou.
- Poté pomalu přilévejte tenkým proudem olej a šlehejte.
- Zálivku dochuťte solí, cukrem a pepřem.
- Oloupejte brambory, nakrájejte je na plátky a přelijte teplým hovězím vývarem.
- Chřest nakrájejte na kousky a jemně promíchejte s plátky brambor, cibulí a zálivkou.
- Salát naaranžujte a posypte koprem.
Brambory se dají samozřejmě také rozmanitým způsobem zapékat. Podívejte se na ty nejlepší recepty na zapékané brambory v troubě, s květákem, žampiony či s cuketou.