Lentilky jsou ideální způsob, jak cukroví ve tvaru vánočních stromečků lehce dodat jeho kouličky.
Ingredience:
- 4 šálky hladké mouky
- 3/4 šálku másla
- 1 šálek hnědého cukru
- 1 vejce
- 1/2 šálku medu
- 1 PL perníkového koření
- 1 čajová lžička mletého zázvoru
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1 a 1/2 čajové lžičky jedlé sody
- lentilky
Postup:
- Máslo a cukr vyšlehejte dohladka.
- Přidejte vejce a med a znovu vyšlehejte ručním mixérem.
- Přidejte koření, sůl a jedlou sodu a opět promíchejte.
- Přidejte mouku a pomalu míchejte, dokud se nevytvoří nelepivé těsto.
- Těsto zabalte do potravinové fólie a vložte alespoň na 2 hodiny do ledničky.
- V mezidobě si předehřejte troubu na 160°C.
- Těsto rozválejte na tloušťku přibližně půl centimetru a vykrajovátky vykrájejte stromečky či jiné tvary.
- Cukroví vyložte na plech s pečicím papírem a poté do něj lehce vtlačte lentilky.
- Cukroví s lentilkami pečte přibližně 8-10 minut.
Chcete si upéct zelené vánoční stromečky? Inspirujte se našimi recepty na matcha cukroví!