Lentilkové vánoční stromečky

Lentilkové vánoční stromečky

Lentilky jsou ideální způsob, jak cukroví ve tvaru vánočních stromečků lehce dodat jeho kouličky.

Ingredience:

  • 4 šálky hladké mouky
  • 3/4 šálku másla
  • 1 šálek hnědého cukru
  • 1 vejce
  • 1/2 šálku medu
  • 1 PL perníkového koření
  • 1 čajová lžička mletého zázvoru
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1 a 1/2 čajové lžičky jedlé sody
  • lentilky

Postup:

  1. Máslo a cukr vyšlehejte dohladka.
  2. Přidejte vejce a med a znovu vyšlehejte ručním mixérem.
  3. Přidejte koření, sůl a jedlou sodu a opět promíchejte.
  4. Přidejte mouku a pomalu míchejte, dokud se nevytvoří nelepivé těsto.
  5. Těsto zabalte do potravinové fólie a vložte alespoň na 2 hodiny do ledničky.
  6. V mezidobě si předehřejte troubu na 160°C.
  7. Těsto rozválejte na tloušťku přibližně půl centimetru a vykrajovátky vykrájejte stromečky či jiné tvary.
  8. Cukroví vyložte na plech s pečicím papírem a poté do něj lehce vtlačte lentilky.
  9. Cukroví s lentilkami pečte přibližně 8-10 minut.
Lentilkové vánoční stromečky.
zdroj: eatthelove.com

Chcete si upéct zelené vánoční stromečky? Inspirujte se našimi recepty na matcha cukroví!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.