Letní budapešťská pomazánka

Letní budapešťská pomazánka

Maďarská gastronomie má mnoho zajímavých receptů a toto je jeden z nich. Výsledný pokrm je velmi lahodný, jemný a téměř návykový.

Ingredience:

  • 250 g ovčího tvarohu
  • 100 g klasického tvarohu
  • 150 ml zakysané smetany
  • 1 – 1 a 1/2 lžičky sladké mleté papriky
  • 1/2 lžičky pálivé papriky
  • 1 menší červená cibule
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • Sůl podle chuti
  • Trochu kmínu

Postup:

  • Oba tvarohy dáme do mísy a vidličkou promísíme.
  • Přidáme zakysanou smetanu, sladkou i pálivou papriku, oloupanou a na kostičky nakrájenou červenou cibuli a kmín.
  • Osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
  • Jakmile máme pomazánku hotovou, dáme jí do lednice a necháme jí odležet minimálně 4 hodiny, nejlépe však přes noc.
  • Perfektně se hodí na čerstvý chléb, toast, ale také na plátky čerstvé zeleniny.
Maďarská tvarohová pomazánka s jarní cibulkou.
Zdroj: https://dailynewshungary.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.