Maďarská gastronomie má mnoho zajímavých receptů a toto je jeden z nich. Výsledný pokrm je velmi lahodný, jemný a téměř návykový.
Ingredience:
- 250 g ovčího tvarohu
- 100 g klasického tvarohu
- 150 ml zakysané smetany
- 1 – 1 a 1/2 lžičky sladké mleté papriky
- 1/2 lžičky pálivé papriky
- 1 menší červená cibule
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- Sůl podle chuti
- Trochu kmínu
Postup:
- Oba tvarohy dáme do mísy a vidličkou promísíme.
- Přidáme zakysanou smetanu, sladkou i pálivou papriku, oloupanou a na kostičky nakrájenou červenou cibuli a kmín.
- Osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
- Jakmile máme pomazánku hotovou, dáme jí do lednice a necháme jí odležet minimálně 4 hodiny, nejlépe však přes noc.
- Perfektně se hodí na čerstvý chléb, toast, ale také na plátky čerstvé zeleniny.