Letní dortík s jahodami

Letní dortík s jahodami
Příprava: 30 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 15

Výborný nadýchaný dort s jahodami, který se hodí k jakékoli příležitosti. Vychutnejte si ho i vy s rodinou u dobré kávy.

Ingredience na korpus

  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g krupicového cukru
  • 4 ks vajec
  • 3 lžíce horké vody nebo mléka
  • špetka soli

Ingredience na náplň

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 250 g mascarpone
  • 40 g moučkového cukru
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 500 g jahod
  • marmeláda (na potření korpusu – jahodová, malinová, rybízová)

Postup

  • Dortovou formu vyložte pečícím papírem. Předehřejte troubu na 165°C.
  • V míse ušlehejte vejce s cukrem a špetkou soli. Šlehejte asi 10 minut.
  • Poté za stálého míchání přidejte 3 lžíce vody nebo mléka a šlehejte další 3 minuty.
  • Poté přidejte prosátou mouku ve třech dávkách.
  • Vzniklé těsto nalijte do připravené vystlané dortové formy a pečte 40-45 minut.
  • Po upečení nechte zcela vychladnout a mezitím si připravte náplň.
  • V míse smíchejte mascarpone se smetanou, vanilkou a cukrem a šlehejte, dokud směs nebude dostatečně pevná.
  • Korpus rozkrojte na dvě části. První patro potřete marmeládou a trochou krému. Poklaďte nakrájené jahody a na ně znovu krém.
  • Přiklopte druhou částí korpusu, potřete krémem a vršek ozdobte jahodami. A máte hotovo.
Dvoupatrový dort s krémem z mascarpone a čerstvými jahodami.
Zdroj: gathermoments.blogspot.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.