Letní jahodový koláč

Letní jahodový koláč
Příprava: 15 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Koláč s jahodami, je to nejlepší letní osvěžení ke grilovačce nebo pikniku.

Co budeme potřebovat

  • 300 g čerstvých jahod
  • 1 linecké těsto na koláč
  • 125 g tučného měkkého tvarohu
  • 1/8 másla
  • 100 g cukru moučka
  • 1 želatina Oetker
  • 80 g cukru krystal

Postup

  1. V troubě upečeme koláčový korpus z lineckého těsta.
  2. Změklé máslo utřeme s cukrem do hladkého krému, do kterého zapracujeme tvaroh.
  3. Jahody podélně rozpůlíme.
  4. Koláčový korpus potřeme krémem a poklademe půlkami jahod.
  5. Připravíme želatinu dle návodu na sáčku.
  6. Ještě teplou želatinu lžící nanášíme na koláč v tenké vrstvě, vzápětí rovnoměrně naneseme zbytek želatiny a necháme zchladnout.
  7. Koláč necháme v chladu alespoň 2-3 hodiny, aby korpus nasákl vlhkost krému.
Křupavá krust s jahodovou náplní.
Zdroj: houseofnasheats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.