Tento salát z květáku je naprosto luxusní a pochutnají si na něm i zarytí odpůrci salátů! Výborný dresink a slanina mu navíc dodávají ten správný šmrnc.
INGREDIENCE
- 1 květák, nakrájený na růžičky
- olivový olej
- sůl a mletý černý pepř dle chuti
- 3 vejce uvařená natvrdo, oloupaná
- 6 plátků slaniny, opečené
- ¼ šálku strouhaného sýru čedar
- 2 jarní cibulky, nakrájené na tenké plátky plus další na ozdobu
Na dresink:
- 1 lžíce dijonské hořčice
- ⅔ šálku majonézy
- 2 lžíce citronové šťávy
- ½ lžičky sušeného česneku
- ¼ lžičky papriky
- ½ lžičky mletého černého pepře
- 1 lžička soli
POSTUP
- Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
- V misce promíchejte květák s olivovým olejem, solí a pepřem.
- Rozprostřete v rovnoměrné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečte 20–25 minut, v polovině promíchejte, dokud okraje květáku nezačnou hnědnout a růžičky nezměknou.
- Vyjměte z trouby, nechte několik minut vychladnout a poté přendejte do velké mísy.
- Nakrájejte natvrdo uvařená vejce na poloviny a každou polovinu nakrájejte na 4 díly.
- Plátky slaniny nakrájejte nahrubo.
- Přidejte vejce a slaninu do mísy spolu s čedarem a jarní cibulkou.
- V samostatné misce prošlehejte ingredience na dresink do hladka.
- Salát přelijte dresinkem a promíchejte, aby se vše dobře obalilo.
- Před podáváním ozdobte extra nakrájenou jarní cibulkou.
- Užijte si to!