Letní polévka z rajčat s praženou kukuřicí a nakládanými chilli papričkami

Letní polévka z rajčat s praženou kukuřicí a nakládanými chilli papričkami

Kombinace pražené kukuřice a rajčat je naprosto luxusní a pár nakládaných chilli papriček to ještě vylepší. Tato polévka má mexickou příchuť a nejen milovníci této kuchyně si zaručeně pochutnají!

INGREDIENCE

  • 5 lžic olivového oleje
  • 10 g másla
  • 1 cibule, nakrájená nahrubo
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 lžičky drceného kmínu
  • 1,2 kg rajčat, nakrájených
  • ½-1 lžička krupicového cukru (v případě potřeby – některá rajčata nejsou dost sladká)
  • 3 lžíce smetany ke šlehání
  • 1 kukuřičný klas
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 2 nakládané chilli papričky, nakrájené na kolečka
  • několik snítek koriandru

POSTUP

  • Na pánvi se silným dnem rozehřejeme 4 lžíce oleje a všechno máslo a restujeme cibuli s trochou soli, dokud nebude úplně měkká.
  • Přidáme česnek a kmín a restujeme další 4 minuty.
  • Vsypeme rajčata a přidáme cukr, pokud používáme.
  • Znovu osolíme.
  • Přikryjeme a vaříme na mírném ohni – neměli bychom přidávat žádnou vodu, protože z rajčat vyteče tekutina – asi 30 minut.
  • Možná bude polévka potřebovat trochu déle.
  • Necháme vychladnout.
  • Předehřejeme troubu na 190 stupňů Celsia.
  • Mezitím vložíme kukuřici, stojící na jednom konci, do malé zapékací formy.
  • Ostrým nožem odřízneme jádra na proužky odshora dolů a pohybujeme se dokola.
  • Okořeníme a přidáme 1 lžíci oleje.
  • Do kukuřice vmícháme olej.
  • Pečeme 15 minut, nebo dokud na některých jádrech nezůstanou zlaté skvrny, v polovině promíchneme.
  • Polévku rozmixujeme na kaši v kuchyňském robotu.
  • Protlačíme přes nylonové síto.
  • Vmícháme smetanu a dochutíme kořením.
  • Pokud chceme polévku řidší, přidáme více vody, ale po přidání znovu dochutíme.
  • Polévku podáváme teplou nebo studenou, ozdobenou trochou zakysané smetany, praženou kukuřicí, nakládanými chilli papričkami a koriandrem.
Rajčatová polévka na talíři se lžící, ozdobená kukuřicí, chilli, zakysanou smetanou a bylinkami. Vedle je položená mistička zakysané smetany a mistička pražené kukuřice.
www.telegraph.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.