Letní salát s mungo fazolkami

Letní salát s mungo fazolkami

Fazole mungo nemusíte vždy konzumovat pouze v naklíčené podobě. Velmi chutné jsou i vařené. Přesvědčte se o tom v tomto salátu.

Ingredience:

  • 1 šálek fazolí mungo
  • 1/2 šálku červené cibule
  • 2 šálky cherry rajčátek
  • 2 avokáda
  • 1 šálek kukuřice
  • 1 PL citronové šťávy
  • 3 PL jablečného octa
  • 3 PL olivového oleje
  •  sůl, pepř

Postup:

  1. Fazole mungo propláchněte a uvařte v hrnci s vodou přibližně 40 minut, dokud nejsou měkké.
  2. Následně fazole sceďte a nechte vychladnout.
  3. V mezidobě si nakrájejte na kostičky avokádo a červenou cibuli, cherry rajčátka rozkrojte napůl.
  4. Vychladnuté fazole mungo smíchejte s veškerou zeleninou.
  5. V menší misce si smíchejte citronovou šťávu, jablečný ocet a olivový olej.
  6. Salát zalijte a promíchejte.
Mungo fazole s cherry rajčátky a avokádem ve zdravém salátu
zdroj: thekitchenpaper.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.