Letní salát z černé rýže

Letní salát z černé rýže
Příprava: 30 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Hledáte inspiraci na lehký letní oběd? Zkuste náš netradiční rýžový salát. Je rychlý, chutný a zdravý!

Ingredience

  • 200 g černé rýže
  • 150 g jablek
  • 150 g cherry rajčátek
  • 100 g mrkve
  • 80 g hrášku
  • 3 PL olivového oleje
  • čerstvá citronová šťáva z poloviny citronu
  • čerstvá máta
  • sůl, pepř

Postup

  • Uvařte černou rýži v osolené vodě dle návodu na obalu.
  • Omyjte a očistěte mrkev a následně ji nastrouhejte nahrubo.
  • Omytá jablka nakrájejte nejprve na plátky a poté na kousky.
  • Nakonec omyjte cherry rajčata a nakrájejte na čtvrtiny.
  • V osolené vodě po dobu 5 minut povařte hrášek.
  • Následně si v malé misce smíchejte citronovou šťávu, olej, sůl a pepř a připravte zálivku
  • Uvařenou rýži i hrášek propláchněte ve studené vodě.
  • Ve velké míse smíchejte rýži, hrášek, jablka, rajčata a mrkev.
  • Před podáváním černý rýžový salát přelijte zálivkou a ozdobte lístky máty.

Tento salát s černou rýží můžete obohatit též sýrem mozzarella nebo feta.

Miska se salátem z černé rýže.
zdroj: giallozafferano.it

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.