Hledáte inspiraci na lehký letní oběd? Zkuste náš netradiční rýžový salát. Je rychlý, chutný a zdravý!
Ingredience
- 200 g černé rýže
- 150 g jablek
- 150 g cherry rajčátek
- 100 g mrkve
- 80 g hrášku
- 3 PL olivového oleje
- čerstvá citronová šťáva z poloviny citronu
- čerstvá máta
- sůl, pepř
Postup
- Uvařte černou rýži v osolené vodě dle návodu na obalu.
- Omyjte a očistěte mrkev a následně ji nastrouhejte nahrubo.
- Omytá jablka nakrájejte nejprve na plátky a poté na kousky.
- Nakonec omyjte cherry rajčata a nakrájejte na čtvrtiny.
- V osolené vodě po dobu 5 minut povařte hrášek.
- Následně si v malé misce smíchejte citronovou šťávu, olej, sůl a pepř a připravte zálivku
- Uvařenou rýži i hrášek propláchněte ve studené vodě.
- Ve velké míse smíchejte rýži, hrášek, jablka, rajčata a mrkev.
- Před podáváním černý rýžový salát přelijte zálivkou a ozdobte lístky máty.
Tento salát s černou rýží můžete obohatit též sýrem mozzarella nebo feta.