Skvělá varianta salátu, která vás dokonale zasytí. Vyzkoušejte ji jako letní oběd.
Ingredience:
- 3 salátové okurky
- 300 g cherry rajčátek
- 1 šálek cizrny z konzervy
- 1/2 šálku rozdrobeného sýru feta
- 1/4 šálku nadrobno nakrájené červené cibule
- 1 PL nasekaného čerstvého kopru
- 1 PL nasekané čerstvé petrželky
- 1 PL nasekané čerstvé máty
- 2 PL čerstvé citronové šťávy
- 2 PL olivového oleje
- sůl
Postup:
- Okurku a rajčata omyjte, okurku nakrájejte na kousky, cherry rajčátka rozpulte.
- Dejte do velké mísy a přidejte propláchnutou cizrnu, nakrájenou červenou cibuli, rozdrobený sýr feta, polovinu množství kopru, petrželky a máty.
- Vše promíchejte a přidejte citronovou šťávu, olivový olej a sůl.
- Opět promíchejte.
- Salát přendejte na servírovací talíř nebo do salátové mísy, posypte ho zbývající fetou a bylinkami.
Okurkový salát s cizrnou, rajčaty, fetou a bylinkami chutná skvěle především s celozrnným pečivem.
Recepty na okurkový salát představují nejčastější možnost, jak salátové okurky konzumovat. Víte ale, že se dají i zavařit? Inspirujte se našimi recepty na zavařované saláty!