Letní salát z okurek, rajčat, cizrny a bylinek

Letní salát z okurek, rajčat, cizrny a bylinek
Příprava: 15 minut Počet porcí: 8

Skvělá varianta salátu, která vás dokonale zasytí. Vyzkoušejte ji jako letní oběd.

Ingredience:

  • 3 salátové okurky
  • 300 g cherry rajčátek
  • 1 šálek cizrny z konzervy
  • 1/2 šálku rozdrobeného sýru feta
  • 1/4 šálku nadrobno nakrájené červené cibule
  • 1 PL nasekaného čerstvého kopru
  • 1 PL nasekané čerstvé petrželky
  • 1 PL nasekané čerstvé máty
  • 2 PL čerstvé citronové šťávy
  • 2 PL olivového oleje
  • sůl

Postup:

  1. Okurku a rajčata omyjte, okurku nakrájejte na kousky, cherry rajčátka rozpulte.
  2. Dejte do velké mísy a přidejte propláchnutou cizrnu, nakrájenou červenou cibuli, rozdrobený sýr feta, polovinu množství kopru, petrželky a máty.
  3. Vše promíchejte a přidejte citronovou šťávu, olivový olej a sůl.
  4. Opět promíchejte.
  5. Salát přendejte na servírovací talíř nebo do salátové mísy, posypte ho zbývající fetou a bylinkami.

Okurkový salát s cizrnou, rajčaty, fetou a bylinkami chutná skvěle především s celozrnným pečivem.

Pokrm ze směsi okurek, rajčat, cizrny a sýru feta.
zdroj: thecozyapron.com

Recepty na okurkový salát představují nejčastější možnost, jak salátové okurky konzumovat. Víte ale, že se dají i zavařit? Inspirujte se našimi recepty na zavařované saláty!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.