Stačí nalámat a podávat s vaším oblíbeným dipem. Tyto krekry z quinoy a čiroku jsou navíc obohacené o kapustu. Klidně si je před pečením potřete vejcem, posypte semínky a využijte jako zdravé křupání.
Ingredience:
- 1 hrnek opražené mouky z quinoy
- ½ hrnku mouky z čiroku
- ½ hrnku nutričních kvasnic
- ½ lžičky soli
- ½ hrnku nadrobno nasekané kapusty
- 2 lžíce olivového oleje
- ⅔ hrnku studené vody
Postup:
- Troubu si předehřejte na 230 °C.
- Opražte si mouku z quinoy na suché pánvi.
- Nechte ji 5 minut zchladit.
- Přidejte ji do mixéru spolu s moukou z čiroku, kapustou, kvasnicemi a solí.
- Během mixování přidejte vodu a mixujte dalších 30 sekund.
- Z těsta si udělejte bochník a nechte jej pár minut odpočinout.
- Těsto si rozdělte na 4 kusy.
- Každý kousek si vyválejte na kousku pečicího papíru do tenké placky.
- Pečte po dobu 5-6 minut.
- Poté ještě nechte dosušit ve vypnuté troubě.