Libyjská dýňová pomazánka

Libyjská dýňová pomazánka
Příprava: 15 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 1

Tento dip je pikantní a příjemně kořeněný, pocházející z Libye a nyní oblíbený mezi Izraelci. Oblíbíte si ho i vy?

Ingredience

  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 7 stroužků česneku, lisovaných
  • 1/2 lžičky kmínu
  • špetka vloček červeného chilli
  • 2 šálky dýňového pyré v konzervě nebo domácího
  • 3 lžičky Harissy
  • 1 lžíčka medu
  • šťáva z 1 citronu   
  • sůl dle chuti

Postup                                       

  1. Olivový olej zahřejte ve střední pánvi na středním ohni.
  2. Přidejte česnek, kmín, a vločky červeného chilli.
  3. Osolte a promíchejte.
  4. Restujte, dokud česnek nezačne zlátnout.
  5. Přidejte dýňové pyré, harissu a med a promíchejte.
  6. Povařte, dokud se dýně neohřeje.
  7. Vyjměte ze sporáku a vmíchejte citronovou šťávu.
  8. Ochutnejte a případně dokořeňte.
  9. Podávejte například s řeckým jogurtem a ohřátou pitou, nebo jako ozdobu kuskusu.
Pomazánka z dýně servírovaná v misce, ozdobená řeckým jogurtem a čerstvými bylinkami.
www.jmoreliving.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.