Není lepší vegetariánská, ale i veganská alternativa ke grilovanému masu. Potěšte své přátele touto grilovanou zeleninovou bombou!
Co budeme potřebovat
- 2 lilky
- 6 rajčat
- 3 stroužky česneku
- lžíce oleje
- sůl, pepř
- citronová šťáva
- hrst máty
- 4 lžičky hořčice
Postup
- Lilek pokrájíme příčně na plátky silné 1 až 2 cm.
- Plátky namočíme do roztoku solné vody a necháme 30 minut odmočit.
- Rozpálíme gril asi tak, abychom nad ním udrželi ruku jen asi 5 sekund.
- Grilujeme rajčata z každé strany 5 minut, odložíme pod pokličku.
- Ugrilujeme lilek z každé strany asi 8 minut, naaranžujeme na tác s rajčaty.
- Zálivka: umixujeme olej, hořčici, sůl, polovinu množství mátových lístků.
- Přelijeme zálivkou grilovanou zeleninu.
- Servírujeme se snítkou zbylé máty.
Ještě doma nemáte hranatou grilovací pánev? Vyberte si!