Lilek na grilu

Lilek na grilu

Není lepší vegetariánská, ale i veganská alternativa ke grilovanému masu. Potěšte své přátele touto grilovanou zeleninovou bombou!

Co budeme potřebovat

  • 2 lilky
  • 6 rajčat
  • 3 stroužky česneku
  • lžíce oleje
  • sůl, pepř
  • citronová šťáva
  • hrst máty
  • 4 lžičky hořčice

Postup

  1. Lilek pokrájíme příčně na plátky silné 1 až 2 cm.
  2. Plátky namočíme do roztoku solné vody a necháme 30 minut odmočit.
  3. Rozpálíme gril asi tak, abychom nad ním udrželi ruku jen asi 5 sekund.
  4. Grilujeme rajčata z každé strany 5 minut, odložíme pod pokličku.
  5. Ugrilujeme lilek z každé strany asi 8 minut, naaranžujeme na tác s rajčaty.
  6. Zálivka: umixujeme olej, hořčici, sůl, polovinu množství mátových lístků.
  7. Přelijeme zálivkou grilovanou zeleninu.
  8. Servírujeme se snítkou zbylé máty.

Ještě doma nemáte hranatou grilovací pánev? Vyberte si!

Ugrilovaný lilek s pestem a oříšky.
Zdroj: foodiecrush.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.