Jednoduché, rychlé a chutné!
Co budeme potřebovat
- 600 g lilku
- 125 ml extra panenského olivového oleje
- Hrst listů petržele n
- 3 lžíce listů estragonu
- 2 lžíce lístků citronového tymiánu
- 40 ml jablečného octa a extra panenského olivového oleje
- Sůl a pepř na dochucení
- Citronové kousky na ozdobu
Postup
- Předehřejte velkou nepřilnavou pánev na vysokou teplotu.
- Lilek nakrájejte příčně na 1,5 cm silné kousky.
- Na pánev dejte 3 lžíce olivového oleje, a jakmile je rozpálený, přidejte plátky lilku, dbejte na to, abyste pánev nepřeplnili.
- Smažte po dobu 5 minut na každé straně nebo do tmavě zlatohnědé, poté vyndejte a položte na talíř.
- Tento postup opakujte se zbývajícím lilkem.
- Posypte lilek bylinkami a pokapejte octem.
- Dochuťte solí a pepřem a jemně promíchejte.
- Směs lilku dejte na talíř a pokapejte zbylým olivovým olejem.
- Podáváme s citronem.