Lilek zapečený s mozarellou a kuřecím masem

Lilek zapečený s mozarellou a kuřecím masem

Tento recept vás možná zaujme tím, že k němu není potřeba mnoho ingrediencí. Můžeme také říci, že tato varianta zapékaného lilku ani není náročná. Co myslíte?

Ingredience:

  • 2 lilky
  • olivový olej
  • 4 kuřecí prsa
  • 5 plátky goudy
  • sůl dle chuti
  • mozzarella

Postup:

Pečení lilků:

  • Lilky si umyjte, osušte rozkrojte na podlouhlé poloviny.
  • Potřete je olivovým olejem, posolte vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a dejte je péct do předehřáté trouby na 180 °C.
  • Pečte je zhruba 10-15 minut.
  • Poté je častěji kontrolujte. Hotové budou, až budou měkké. 

Příprava náplně:

  • Maso si nakrájejte na malé kousky. 
  • Goudu si nakrájejte na kostičky. 
  • Až budou lilky upečené, nechte je chvíli vychladnout, a poté jim opatrně vyškrábejte vnitřky (asi 1 cm široký vnitřek se slupkou ponechte).
  • Na oleji si orestujte maso, osolte a nechte zatáhnout. 
  • Pak přidejte vydlabaný lilek a na kostičky nakrájenou goudu. 
  • Míchejte, dokud se sýr nerozpustí. 

Konečná příprava:

  • Touto směsí upečené lilky naplňte a navrch nasypejte nastrouhanou mozzarellu.
  • Dejte je ještě zapéct na 200 °C do trouby, dokud se sýr nerozteče. 
baklažán plněný masem
Zdroj: turkishfoodie.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.